Orbán: "Magyarul beszélünk, ez egy egyedülálló és különös nyelv, amely a türk nyelvekkel áll rokonságban"

A magyar nép történelmének lapjaira Orbán Viktor számos fejezetet alkotott már köpönyegforgatásból, meghasonlásból, illetve riasztó öncáfolatból, de arra, hogy a foggal körömmel védett finnugor elmélet polcára is köpjön egyet, mostanáig kellett várni.

„Mi Magyarországon élünk, magyarok vagyunk, magyarul beszélünk, ez egy egyedülálló és különös nyelv, amely a türk nyelvekkel áll rokonságban”

- jelentette ki Kirgizisztán meghívására hétfőn a Török Nyelvű Államok Együttműködési Tanácsának konferenciáján Cholpon-Atában.

És ez már azért is igazán briliáns nyelvcsapás az aktuális vendéglátók felé, mert a 2013-as finnországi látogatásán még a következőt mondta:

"Tény, nem pedig vélekedés kérdése, hogy a finn és a magyar nyelv rokonságban állnak."

Nos, akkor fogadjunk el egy újabb tudományos tézist: a magyar nyelv a világ bármely nép nyelvével közvetlen rokonságba kerül, amint Orbán Viktor hozzájuk látogat és be kell indítani a nyelvrotort! Mármint azt, amelyik a magyar kormányfő szájában van, és ami általában egy egészen más testrésszel áll igen szoros kapcsolatban, már-már lehet, hogy rokonságban.