Erős és büszke: 2 millióba kerül egy tanév ott, ahová az EMMI államtitkára járatja a gyerekeit

Ő mondjuk valószínűleg pont tesz rá magasról, hogy 4325 betöltetlen álláshely volt az állami iskolákban és gimnáziumokban augusztus végén a Klebelsberg Központnál összesített adatok szerint. Azaz, ennyi tanár hiányzik az intézményekből, miközben ugye nincs tanárhiány.

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár büszkén posztolta a Facebookra, hogy gyerekei hétfőn megkezdték az iskolaévet. Csakhogy az ő gyerekei nem tanárhiánnyal, eszközhiánnyal és egyéb problémákkal küzdő állami intézménybe kényszerülnek, hanem egy olyan magániskolába járnak - a SEK Budapest International Schoolba -, ahol fejenként közel 2 millió forintba kerül egy tanév - szúrta ki a 444.hu.

Így mondjuk érthető, miért nem érzi át annyira az EMMI vezetősége, hogy mi a baj a rendszerrel.

„Beköszöntött az ősz, ezzel véget ért a nyári szünidő, eljött a tanévnyitók ideje, a mai napon elkezdődött az iskola. A tanulás, a tanítás befektetés a jövőbe, és minden tanév kezdete egy újabb lehetőség a fejlődésre. Szívből kívánok jó tanulást minden iskolába induló diáknak, és velük együtt szüleiknek is kívánom, hogy a 2018/2019-es tanév a sikerekről, az örömről és a büszkeségről szóljon!” – írja Szabó Tünde közösségi oldalon.

(főoldali kép: Facebook/Szabó Tünde)