Spiegel: a magyar kormánymédia hamis képet gyárt Németországról

A német lapban arról írnak, hogy a közmédia, illetve az egyéb kormánypárti médiumok azért csúsztatnak folyamatosan a bevándorlók rémtetteiről, valamint a borzalmas német közbiztonságról szóló tudósításokban, hogy ezzel is erősíteni próbálják az Orbán-kormány bevándorlás-ellenes politikáját.

Már a cikk címe is beszédes:

Amikor az UFO-kutató elmagyarázza Németországot

A cikk írója a magyarul is kiválóan beszélő, a kormánypárti propagandagyárak által gyakran megszólaltatott Georg Spöttlére utal, aki természetesen rendre elmondja, mennyire rossz a német közbiztonság.

Az írás a múlt hónap végén történt chemnitzi eseményeket is megemlíti, melynek során a rendőrség egy szír és egy iraki férfit tartóztatott le egy német férfi halálesetének ügyében, melyet szélsőjobboldali tüntetések és baloldali ellentüntetések követtek. A der Spiegel felidézi, hogy minderről a kormánymédia úgy számolt be, hogy Németország fellázadt Merkel és a Willkommenskultur ellen.

Megemlítik az itthon terrorcselekménynek eladott münsteri támadást is, amiről már a tudósítások alatt lehetett tudni, hogy nem terroristák voltak az elkövetők.

A német lap arról is megemlékezik, amikor nem csak hazánkban, hanem világszerte a közmédián röhögtek, hiszen egy szatirikus lap poénját - talán a szervilis ködtől megvakulva - teljesen komolyan véve igyekeztek azzal félelmet generálni.

De arról az erős és büszke esetről is beszámolnak, melynek során a németországi utca embereként bemutatott megszólalókról kiderült, hogy valójában a szélsőjobbos AFD emberei voltak.

A jelek szerint már Németországban is pontosan tudják, milyen elvek mentén működnek hazánkban a kormánypárti propagandagyárak, és hogyan zajlik náluk a hírgyártás.

Agyus