Erős és büszke: Minden ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

Erős és büszke: Minden ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán
Illusztráció

Az összes ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán. A nővérek felmondása a nyáron történt, az utolsók augusztus elején álltak fel - tudta meg a 24-hu. A lap névtelenséget kérő, de a kórház belső ügyeit jól ismerő forrása szerint az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre. Az ő felmondási idejük szeptember végén jár le, addig kellene a pótlásukról gondoskodni.

A 24.hu informátora szerint az ajkai kórház intenzív osztályán fokozatos fogyatkozással kezdődött a nővérhiány. Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek.

Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt.

A lap úgy tudja, a főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mindenki beadta a felmondását. Nyolc nővér távozik az intenzív osztályról, vagyis az összes. A portál felhívja ugyanakkor a figyelmet, hogy előfordult már, hogy olyan esetekben, amikor gyakorlatilag lehetetlenné vált volna egy teljes kórházi osztály működtetése, a távozni szándékozók közül többen visszavonták a felmondásukat, akár felülről érkező nyomásra.

És ez még nem minden, a sürgősségin is gond van:

A főnővér egy azóta már nem nyilvános Facebook-posztban közölte, amiben leírta, hogy az osztályon nap mint nap megtapasztalta „az emberi kicsinyesség, önzőség, irigység, lustaság, ostobaság és közöny kiapadhatatlanságát.

A 24.hu kereste a kórházat is, de a főigazgató az intenzív osztályon kialakult helyzetre nem tért ki, csak a sürgősségiről távozó főnővérről küldte el válaszát, amiben azt írta, hogy nem távozik a kórházból.