A békésebb Magyarországért küzdők kaptak most Európától muníciót

Éppen időben. Európa ugyanis megerősítette a normális Magyarországért küzdő embereket, hogy nem normális az, hogy egy ország kormánya leépítve a jogállamiságot, megtörve az ellenzéket, elhallgattatva a szabadsajtót, megosztva a társadalmát, velejéig hazug, idegbeteg és paranoiás propagandával, orosz álhíroldalak segítségével félemlíti meg saját állampolgárait, mondván, ha nem rám szavaztok, akkor dzsihadista migránsok erőszakolják majd meg asszonyaitokat, lányaitokat. A magyarság tragédiája, hogy az illegális bevándorlást egyébként szintén elutasító, de a populista demagógiát is elítélő européer polgárság külföldről kell, hogy megerősítést kapjon: minden nehézség és viszontagság ellenére, jó úton jár.

A Sargentini-jelentés elfogadása nem csak azt jelenti, hogy Európa - átlátva Orbán korrupt és populista látszatdemokráciáján – kihívások elé állítja a magyar kormányt, hanem erkölcsi támogatást, szellemi muníciót ad a magyar kormányfő törekvéseivel szembenálló középosztálynak, legyenek annak tagjai konzervatív, szabadelvű vagy akár baloldali értékrendűek.

Büszke vagyok, hogy a Magyarországról szóló jelentésem megkapta az Európai Parlament támogatását, de ez elsősorban a magyar emberek jogairól szól. Köszönöm a kollégáimnak, hogy a demokrácia védelme és a törvények melletti kiállást a pártpolitikai érdekek fölé helyezték

 - írta ki a Twitterre Judith Sargentini, a magyar kormány antidemokratikus intézkedéseit elítélő jelentést elkészítő holland zöldpárti politikus.

 

Sajnos az ellenzéki pártok ahelyett, hogy felismernék az Európa Parlament döntésének jelentőségét, csak azzal tudnak foglalkozni, hogy az újabb lökést adhat Orbán ámokfutó, Európa-ellenes, oroszbarát és idegengyűlöletre építő propagandájának. Pedig a világ most a rendszerváltoztatás után ismét Magyarországra és a magyar kormány politikai lépéseire figyel, a magyar politika újra nemzetközi fókuszba került. Az akadémia elnöke, Lovász László helyesen utasítja el a további tárgyalásokat az Orbán-kormány egyik végrehajtóemberével, Palkovics Lászlóval, aki a magyar tudományos élet függetlenségének megnyirbálását, illetve bedarálásának feladatát kapta Orbántól. Az Orbán-kormány politikáját elítélő kétharmados döntés reményt ad azoknak, akik felveszik a kesztyűt az elnyomó, egyeduralomra törő, a közpénzeket folyamatosan a saját zsebébe tömködő hatalommal szemben. Az ellenzéknek pedig ezt a reményt kellene erősítenie. Nem szabad hinni azoknak az ellenzéki hangoknak, akik informális kapcsolataikat kihasználva az unalomig mantrázzák, hogy igenis lehet egyetérteni a kormánnyal. Ez olyan, mintha valaki arra biztatna egy megcsonkított, kezeitől „megszabadított” embert, hogy üljön tárgyalóasztalhoz az őt lekaszaboló, a fegyvert még mindig a kezében tartó, fenyegetően szorongató pszichopatával. Hát, köszi, de nem. Az illegális bevándorlást minden magyar parlamenti párt elutasítja, ennyi a közös pont, de minden más „egyetértés” a jelenleg regnáló, hazug kirakatdemokrácia kormánypártjának egyeduralmát erősíti. Beszédes és árulkodó, hogy az éppen kómában lévő magyar demokráciának reményt adó európai eljárás napján, egyes ellenzéki újságírók és politikusok éppen a reménytelenséget hangsúlyozták és emelték ki.

Európa ennél többet üzen, azt üzeni: sokkal hamarabb véget érhet ez a lidércnyomás, mint gondolnánk. Hiszen Orbán számára önmagában az a tény, hogy saját pártcsaládja, az Európai Néppárt is kétharmaddal szavazta meg a jelentést, kényszerpályára szorította a magyar külpolitikát: Orbán egy új populista pártokat tömörítő frakciót épít.