Hová tűnhetett Kásler Miklós harmadik helyettes államtitkár jelöltje?

Kásler Miklós eredeti szándékai szerint, a korábban e minőségében be is mutatott Reiter József vegyészmérnököt (!), a Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatóját szerette volna kinevezni az Egészségügyért Felelős Államtitkárság uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárának. Azonban a jelek szerint Kásler jelöltje mégsem tudta elfoglalni pozícióját. A pesti utcákon többféle pletyka kering arról, hogy végül miért nem sikerült kinevezni Reitert, az egyik ilyen, hogy állítólag nem ment át az ilyenkor szokásos és kötelező nemzetbiztonsági átvilágításon.

Nyilván el sem tudjuk képzelni, hogy ez előfordulhat az Orbán-kormányban, hiszen feltehetően még az orosz hírszerzés vezetőjének rokonai, illetve fia sem jelentettek nemzetbiztonsági kockázatot, amikor a Rogán-féle letelepedési kötvények által magyar állampolgárságot szereztek a közelmúltban. Szerettük volna megtudni, hogy mégis mi történhetett, mi a valódi oka annak, hogy Reiter József nem foglalhatta el helyettes államtitkári székét, de sajnos az EMMI sajtóosztályának kedd óta nem sikerült válaszolniuk az általunk elküldött, nem túl bonyolult kérdésre:

Mi az oka, hogy nem nevezték ki Reiter Józsefet uniós fejlesztési pénzekért felelős helyettes államtitkárnak?

Reiter József neve onnan lehet ismerős az olvasó számára, amikor megszólalt a Budai Irgalmasrendi Kórház épülete előtt tavaly télen elütött nő ügyében. Reiter akkor azt nyilatkozta, hogy a szabályoknak megfelelően jártak el, amikor mentőt hívtak a kórház előtt fekvő sebesülthöz.

A mostani, kinevezésének elmaradásával kapcsolatos ügyben próbáltuk elérni és megkérdezni Reiter Józsefet is, de sajnos nem értük el az irodájában.

A kérdés azért is fontos, mert számunkra nem világos, hogy egy ilyen kruciális területen, mint az egészségügy fejlesztése, ki látja el most a helyettes államtitkári feladatokat. Lehet, hogy senki?

Amint kapunk valamiféle, az ügy szempontjából releváns információt, azonnal frissítjük cikkünket.