Madarat tolláról: Orbán olasz szövetségesének pártja brutális csalást követett el

Úgy tűnik, nem véletlen, hogy Salvini ilyen jóban van a magyar miniszterelnökkel. Sok lehet a „közös pont”.

Az olasz bíróság ítélete alapján a kormány kisebbik koalíciós pártjának, a Ligának 49 millió eurót kéne „visszaszolgáltatnia” csalás miatt. Ebből a hatalmas összegből mindössze 4 millió eurót találtak meg Orbán haverjának, Matteo Salvininek pártjánál. Hogy mi lett a többi pénzzel? Valószínűleg soha nem kerül elő, bizonyára már rég külföldi számlákra vándorolhatott.

Megdöbbentő, hogy az olasz ügyészség tegnap hozzájárult ahhoz, hogy a pénzt részletekben fizessék vissza, ez azonban egy kis időbe telik majd, egészen pontosan 75 évbe. Ezzel a biztos csődtől menekült meg a jobboldali párt.

Az országban és külföldön sem nagyon van már olyan ember, aki ne ismerné Orbánt, ne tudná hogyan, milyen eszközökkel működik az általa kiépített elnyomó rendszer. Azonban, ha mégis akadna olyan ember, aki nincs tisztában azzal, ki is valójában Orbán Viktor, elég, ha bedobunk neki néhány nevet Viktor szövetségesei, haverjai közül: a fentebb említett Matteo Salvini, a török diktátor elnök, Recep Tayyip Erdoğan, az azeri diktátor elnök Ilham Aliyev, vagy éppen Vlagyimir Putyin.

Hazánk erős és büszke miniszterelnöke pedig nemhogy illeszkedik, hanem egyenesen kiemelkedik ebből a mezőnyből.

Sajnos nem a jó értelemben...

salvin_orban_mti

Fotó: MTI