Közben legalább Orbán nadrágja megint elegáns volt. Ja, nem.

Az már csupán egy nyomasztó látlelet Orbán és a magyar kormány morális állapotáról, hogy a Fidesz feje farmernadrágban ment a salzburgi EU-csúcsra, de az, hogy amikor megpróbál normálisan kinézni, akkor sem sikerül neki, az inkább egyszerre szánalmas és röhejes.

Bár Herczeg Zoltán egyszer már felajánlotta, hogy ingyen méretre igazítja Orbán trottyos nadrágját, úgy tűnik, a magyar kormányfő nem élt a lehetőséggel. Mondjuk tény, a farmernál - amire még a nemzetközi sajtó is felfigyelt - és a gyűrött ingnél még talán ez is egy fokkal elegánsabb.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ja, és így festett farmerban, amit a DailyMail tudósítója is kiszúrt:

Egy éve a kötcsei "csöcsös" piknikkel kapcsolatban írtam, hogy nem tudunk rájönni, hogy ez a Fidesz profizmusára vall, és szándékosan tesznek egy lapáttal a stílustalan söpredék-megjelenésre vagy ez a megrekedt egyedfejlődésük sajátja. Válasz azóta sincs, az elmélet is ugyanaz: A valószínűbb az, hogy az „én bármit megtehetek” attitűd olyan mélyen beleégett Orbán elméjébe, hogy nyugodtan fosik rá magasról és nagy ívben, hogy a szerencsétlen, nyomorult plebs, akinek az adóforintjaiból a stadionok V.I.P-szektorai emelkednek ki, milyen elvárásokat fogalmaz meg magában egy kormányfővel szemben. A TV2 Tények c. műsorán szocializálódó "értelmiségi" szavazótábornak pedig ez a XXI. századi polgárság ideája. Leszámítva, hogy az utóbbi két szóból egyet sem értenek.