"Mi sohasem vetemednénk arra” a valóságban: Kirúgták Bolgár Györgyöt a 168 órától

"Mi sohasem vetemednénk arra” a valóságban: Kirúgták Bolgár Györgyöt a 168 órától
Bolgár György
Fotó: Tuba Zoltán

Feltételezhetően az ok az lehet, írta meg a nyugatifeny.hu, hogy Bolgár György a meglehetősen kormánykritikus Heisler Andrással készített interjút és az ott elhangzó kritikákat Köves Slomó így dolgozta fel. Ugyanis az Orbán „házi rabbijához” köthető Brit Média Kft.-nek tulajdona van a 168 Órában és a Klubrádióban is.

Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk

– jelentette ki Orbán Viktor Strasbourgban, melyen – az Európa Parlamentben is ismerve a magyar kormányfő megalomán diktátori munkásságát - mindenki hatalmasat nevetett. Bolgár György azonban biztosan nem nevet, meg a Magyar Nemzet újságírói sem, meg a Népszabadság munkatársai sem, meg a Heti Válasz munkatársai sem, meg az origo, a vidéki újságok és portálok újságírói sem nevettek, hasonlóan a HírTV munkatársaihoz és még folytathatnánk hosszasan a sort. A jelek szerint az ATV, a 168óra, a Népszava, az index.hu megtarthatja az ellenzékiségét, feltételezhetően bizonyos kompromisszumok között. Ez napjaink szeleppolitikája, bár a háttérben megbújó tulajdonosi körből következtethettünk arra, hogy ez már valójában nettó kollaboráció.

Maga Bolgár György így beszélt saját menesztéséről:

A hivatalos indoklásban persze fel sem merül Köves Slomó neve, melyben a főszerkesztő, Tóth Ákos már előre próbálja a 168óra „becsületét” védeni:

Kilenc év után valóban megszűnt Bolgár György rovata a 168 Órában, mert a sorozat ennyi idő után elfáradt. (…) Szerintem el kéne olvasni a lapot: ennél karakteresebben ellenzéki lap ma nem igazán akad. Bolgár rovatának megszüntetése az én döntésem volt, amit nem kívánok hosszasan kommentálni.

Köves Slomó, mint az közismert, számos alkalommal kiállt az Orbán vezette Fidesz és annak politikája mellett, még az antiszemita elemeket hordozó Soros-plakátok kapcsán is. Nincs ebben semmi meglepő, a második világháborúban is voltak kápók...