Orbán ma kizárta a külföldön élő honfitársainkat a magyarságból

Orbán ma kizárta a külföldön élő honfitársainkat a magyarságból
Orbán hablatyol
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Orbán Viktor ma a szokásosnál is több sületlenséget beszélt az eredeti összegnél 1,1 milliárd forinttal drágábban felújított Budai Vigadó avatásán. „Az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz” - mondta az uniós pénzek lenyúlásában feltehetően világelső Fidesz-kormány vezetője. Ezzel a mai kijelentésével gyakorlatilag kizárta az éppen az Orbán-kormány mindent behálózó, harácsoló korrupciója és a fullasztó, már-már polgárháborús retorika miatt hazájukból elmenekülő magyar fiatalokat, akiknek az unokájuk - sajnos - cseppet sem biztos, hogy magyar lesz. Nekünk Ők is magyarok!

Orbán szerint lassan teljes egyetértés formálódik arról, hogy a jövőnket a családra, a munkára és a nemzet újraegyesítésére kell építeni. A családot persze értjük, hiszen az Orbán-família feltehetően hosszú évek óta a legerősebb rokonság az uniós pénzek lenyúlásában. A nemzet újraegyesítése azonban érthetetlen annak az embernek a szájából, aki a magyar történelemben szinte példátlan módon osztotta meg a magyar társadalmat és bélyegzi meg a nem rá és pártjára szavazó magyar állampolgárokat. A kivándorló fiatalok éppen ettől a NER-nek nevezett gusztustalanságtól undorodva hagyják el a hazájukat. Furcsa a nemzet újraegyesítését egy olyan ember szájából hallani, aki a választások előtti nemzeti ünnepen a másképpen gondolkodó embereken történő bosszúállásról beszélt.

 

Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is fogunk venni a választások után

– mondta akkor a ma megint a nemzet újraegyesítéséről hablatyoló, valójában a magyar nép teljes és folyamatos megosztásában érdekelt politikus.

Egy olyan ember beszél arról, hogy a magyar az, akinek az unokája is magyar lesz, aki több száz milliárd forintot tüntetett el az uniós támogatásokból és játszott át a családjának a strómanjain keresztül. Így persze nem nehéz. De a történelem minden politikusi igyekezet ellenére szokott furcsákat produkálni: „Ami ma kincs, semmi holnap”.