Pávatánc a zavaron (Ady után szabadon)

Madárnak néz minket a 30 éve repkedő páva. Sokan elnézik neki, sőt megideologizálják azzal, hogy lehet, nem mond igazat, egyenesen hülyeségeket beszél, de legalább a mi pávánk kölyke!

Emlékezzünk, évekkel ezelőtt mit mondott Magyarország vezetője (mára inkább „vezére”). Most mindez új „értelmet” nyer, ha kicsit a mai fazonra igazítjuk így: „Ne figyeljenek oda arra, milyen hangokat adok ki, egyetlen dologra figyeljenek, hogy milyen szépen repülök (már vagy 30 éve)!”

 

Hát nem „gyönyörű” a páva hangja? De hát meg lett mondva, hogy ne azzal foglalkozzunk.

  

Szárnyalása is impozáns (nem hiába, ha valaki 30 éve csinálja, vérprofi lesz). Kár, hogy csak igen rövid távon és csak lefelé tud... De repült, mindenki láthatta, hogy igenis REPÜLT!

Végül pedig a pávatánc, az milyen klassz dolog! Hogy át lehet rázni vele minden szövetségesünket! Hadd magyarázzam el azzal a cinkos mosollyal, amilyennel megkérdezi a mesterember, mielőtt nekikezdene a dugulás elhárításának, hogy akkor számlával vagy anélkül. „Az idióták azt hiszik, hogy engedtünk nekik, aztán közben nem is...” Micsoda nagyszerű jellem és csavaros észjárás!

De térjünk rá a trágya végre már! „Érdekes” kiszólás volt a minap, amikor azt találta mondani a mi Виктор Орбан-unk a Parlamentben (amit nyugodtan át lehet keresztelni lassan pávaháznak), hogy ő bizony 30 éve repked egy „barátja” (értsd: közbeszerzésekből meggazdagodott oligarcha, aki az elnyert közpénzeket így hálálja meg totál erkölcstelenül és igencsak törvénytelennek tűnő módon) kölcsönbe kapott magángépével. De csak ha épp nem dolgozik és kihagyhatatlan focimeccs van.

30 éve? Egy 1988-as interjúból inkább az derül ki, hogy akkoriban maximum az „erőszakos fater” által kiosztott pofonok repültek. Abban az évben alakult a Fidesz, aminek a magát némileg skizofrénnek nevező fiatalember lett a vezetője. Aki sehova nem repült rendszeresen még jó ideig.

Na és Garancsi István, a mai pávareptetőnk, mit csinált 30 éve, azaz 1988-ban? 22 évesen éppen Pécsett járt egyetemre. Hogy is lett volna magángépe, amivel bárhova bárki is repülhetett volna? Szűz Mária és az összes szentek! Nem értem, hogy nem szakadt rá az ülésterem sokat látott kupolája az illiberálisan „keresztény”, „fiatalon” is érett, „demokrata” maffia frakció tagjaira a képtelenség hallatán. Zavar támadt az erőben, ilyen az igazi pávatánc a zavaron.