Orbán „kerti törpéje” a szárazföldi tüzérség és légideszant élére vizionálja magát

Orbán „kerti törpéje” a szárazföldi tüzérség és légideszant élére vizionálja magát
GFG
Fotó: MTI

Szegény, ha lenne még sorkatonaság, akkor könnyen lehet, hogy őt mutogatnák a sorozás előtt álló újoncoknak, mint a sorszolgálatra abszolút alkalmatlan figura prototípusát. Nem tudjuk eldönteni, hogy röhejesebb vagy szánalmasabb, amikor nemhogy a katonai menetfelszerelés súlyát, de még a katonai hátizsák magasságát is éppen csak elérő „öcsibogyó” beszél harcról, meg légideszantról Nietzschét idézgetve.

Persze a GFG hívószóra betanított főhősünk teljesen indokoltan frusztrált, a kisebbségi komplexusa pedig szintén megalapozott. A NER „kerti törpéjével” a szélsőségesen kormánypárti origó készített egy meglehetősen alákérdezős, csontig nyalós interjút a Századvég Alapítvány élére történő kinevezése kapcsán.

Szemezgettünk belőle, hogy velünk együtt mindenki tudjon kicsit rettegni az egyébként kb. 150 centis, cirka 50 kilós "agytröszttől". Mi már az első bekezdésnél megláttuk benne a háborús propagandát magából ontó félelmetes  alfahímet :D

Elnöknek lenni általában nem rossz dolog, de ami engem igazán vonz és inspirál, az maga a munka, a küzdelem, a harc, amire most vállalkoztam. Nem vagyok ismeretlen a nyilvánosságban, ha úgy tetszik, a karakterem tiszta, mindenki tudhatja, hogy mire számíthat. (…) A legnagyobb, a kormányfő és a kormányzat munkáját segítő háttérintézményként több mint félszáz kiváló kollégával dolgozhatok együtt. A legjobb, mert innen kell hogy kijöjjön a legtöbb inspiráció. A változás célja, hogy a jövőben a legbátrabb is legyen: felmegyünk a csatatérre. És ott a küzdelemnek én leszek a hegye. (…) Maradok a 888 élén, ebben nem lesz változás. Nem látok a két feladat között ellentmondást, sőt. Olyan ez, mint egy hadsereg két alakulata, amelyek egymást segítik, erősítik. A 888 a szárazföldi tüzérség, a Századvég a légi deszant.

 

Nálunk a „küzdelemnek én leszek a hegye” meglehetősen szerénytelen kijelentés vitte a prímet. Nektek melyik tetszik?