Az Origó lett a prókátor Volner ügyében

Az a Bordács Bálint jegyzi az Origó nevű szélsőségesen kormánypárti szennyportáljának tegnapi, oldalunkat támadó cikkét, akit még saját társai is megcsapkodtak azon az ominózus botrányos-balhés-verekedős Fidelitas által szervezett disznóvágáson 2016-ban. Úgy tűnik; hogy a botrányos viselkedésük miatt vállalhatatlan orbánista politikusfiókák origós bértollnoki állást kapnak „elfekvőnek” szolgalelkű hűségükért cserébe a Fidesztől, bármekkora hülyeséget is csinálnak. Itt aztán tudnak kompenzálni, most például megint akkora agitpropos baromságot írtak rólunk, hogy még a Szabadnép egykori bolsevik propagandistái is felszisszenének. Itt is a válasz!

Elég sokan kétségbe vonták Volner János rátermettségét egy ilyen fontos és egyre fontosabbá váló, meglehetősen zsírosnak számító pozícióra, mint a Jobbik európai parlamenti listájának vezetése

- írtam korábbi, Volner távozásának tényét megíró, kizárását feltételező cikkemben. E sorokkal - Bordács Bálint szerint – megadtam az irányt a párt megmaradt szimpatizánsainak, hogy mit kell gondolniuk a Volner-ügyről.

Ez az állítás azonban több sebből vérzik. Az egyik az, hogy aki ismeri a magyar nyelvet, annak a fenti mondatból a napnál is világosabbá válik, hogy Volner János rátermettségét nem én, hanem az általunk megkérdezett jobbikos politikusok vonták kétségbe. Ebből levezethető logikai következtetés, hogyha valaki megadott tehát valamilyen irányt a választóknak, az nem én voltam, hanem Volner János egykori politikustársai. 

Persze nem várok el mindenkitől mélyebb kauzisztikai ismereteket, de Volner alkalmatlanná nyilvánítása már csak az okozat volt, korábbi cikkemben ugyanis nem tértem ki arra részletesen, hogy Volner János körül miért fogyhatott el a levegő, amiért kénytelen volt előre menekülni és ultimátumot intézni egykori pártja vezetéséhez. Feltehetően érezte, hogy a Jobbikban megingott irányába a bizalom és, ha ő maga nem lép, akkor az ellenzéki párt fogja megtenni az első lépést, ami egy politikus számára akár végzetes is lehet. Volner kiváló politikai érzékkel használta ki a Jobbik általa jól ismert adottságait és az ő szempontjából a lehető legjobb pillanatban távozott a politikai közösségből.

Egyébként, ha időrendileg megpróbáljuk rekonstruálni, akkor a Volner János iránti bizalomvesztés a következő történésekből rajzolódik ki. A bizalom megingásának elsődleges oka az lehetett, hogy Toroczkai tavaszi puccskísérlete idején Volner sokak szerint nem állt ki egyértelműen és kellő mellszélességgel a Jobbik mellett. Erről nyilvánvalóan nem mi halottunk először; feltételezzük, hogy maga Volner is tudhatott a vele szemben felmerülő kételyekről, averziókról.

Majd időközben, valamikor nyáron elterjedt az a pletyka is, hogy a Toroczkai-Novák Előd féle Mi Hazánk Mozgalom bírósági bejegyzését Volner barátnője, Cs. Mariann intézte a bíróságon. Információink szerint a probléma akkor gyűrűzött egyre mélyebbre, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy az ügyben eljáró személy nemcsak a pletykák szerint, de a valóságban is Cs. Mariann volt.

Majd a kormánypárti, a Mi Hazánk Mozgalom útját egyengető sajtóból érkeztek a hírek, hogy a Mi Hazánk Mozgalom szívesen látná tagjai között Volnert, amit bár a politikus nyilvánosan többször is visszautasított, azonban - cáfolat ide vagy oda - a felé irányuló „mihazánkos” szimpátia csak erősítette azt a gyanút vagy konteót, hogy Volner számító módon, valójában két kapura játszik. Azt majd a további történések döntik el, hogy volt-e igazságalapja az ellene felhozott vádnak vagy alaptalan volt.

A fentiek után - az általunk megkérdezett politikusoknál - már csak hab volt a tortán, amikor szeptember végén kiderült, hogy Volner a múlt hónapban többek között a már említett Mi Hazánk Mozgalmat bejegyző barátnőjével, Schmuck Andorral, valamint a DK-s Oláh Lajossal a magyar delegáció tagjaként utazott választási megfigyelőnek a Maldív-szigetekre. Egyébként azzal a Schmuck Andorral, aki éppen Volnert parodizálta ki, amikor a politikust a Ripost és kormánypárti csatlósai, a szokásos, nemhogy újságírókhoz, de emberhez is méltatlan „bozótharcos” eszközökkel próbálta lejáratni még 2016-ban.

A fentiek fényében számunkra akár meglepő is lehetne, hogy éppen az az Origó támad bennünket prókátorként a Jobbikból kilépő politikussal kapcsolatban megjelent - egyébként egy véleményoldalhoz képest meglehetősen objektív - cikkünk miatt, amelyik mocsári mélységbe süllyedt a Volner János elleni 2016-os karaktergyilkosságban és gusztustalan lejáratásban…