Kiütötték a Fideszt Szombathelyen

László Győzőt, az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltjét választották önkormányzati képviselőnek Szombathelyen a vasárnap megtartott időközi voksoláson.

Az Éljen Szombathely! civil szervezet jelöltje 57 százalékkal győzött a letartóztatásba helyezett Czeglédy Csaba helyére kiírt választáson. A vasi megyeszékhelyen a fideszes jelölt 43 százalékkal maradt alul.

Károlyi Ákos jegyző, a helyi választási iroda vezetőjének tájékoztatása szerint a 4305 szavazásra jogosult közül 1623-an járultak a szavazóurnához, az 1623 érvényesen szavazó közül 927-en voksoltak László Győzőre, míg ellenfele Melega Miklós, a Fidesz-KDNP jelöltjeként 696 szavazatot kapott.

Szombathely 5-ös számú önkormányzati egyéni választókerületében azért kellett időközi választást tartani, mert a 2014-ben az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt színeiben mandátumot szerzett Czeglédy Csaba egy éven át nem vett részt a közgyűlés ülésein; jelenleg is letartóztatásban van, több társával együtt bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják.