Magyar valóság: a gyerekek harmadát fenyegeti szegénység vagy társadalmi kirekesztettség

Bizony, ezt sem fogja megírni a Prosti Srácok, nem böfögi este a kamerába Marsi Anikó. Sőt, teljesen biztos, hogy egyetlen kormánypárti propagandagyár sem reklámozza majd.

A dollármilliárdos felcsúti Lölőkének, a luxus miniszterelnökének, a 12 milliós óra ellenére is rém egyszerű, saját lábán rajtunk taposó lányának, vagy éppen a kétes ügyletekbe mindenféle következmények nélkül keveredő vejének, Tiborczkának, az egész NER működésének, a mindent átható propagandagyárak szorgalmas ténykedésének árnyékából bűzölgő, szaros pelenkaként hullik az országra a szomorú valóság.

Az EU Alapjogi Ügynöksége (FRA) adta ki azt a jelentést, melyből kiderül, hogy az EU-s országok között mindössze három olyan van, ahol (még) a magyarországinál is rosszabb a helyzet: Románia, Bulgária, illetve Görögország.

Szegénység, társadalmi kirekesztettség szempontjából erős és büszke hazánkban a gyerekek 33,6 százaléka veszélyben van!

Vagyis olyan háztartásban él, ahol az egy főre jutó jövedelem kevesebb, mint az ország mediánjövedelmének 60 százaléka, esetleg a 18-59 éves családtagok az előző egy évben ötödannyi időn át sem dolgoztak, mint amennyit teljes munkaidőben lehetett volna, vagy legalább négyet nem tudnak megfizetni ebből a felsorolásból: lakbér vagy jelzáloghitel, a lakás felfűtéséhez szükséges rezsi, váratlan kiadások, hús vagy fehérje rendszeres fogyasztása, nyaralás, tévé, mosógép, autó, telefon.

Kiemelik azt is, hogy nem minden magyar gyerek jut megfelelő oktatáshoz és egészségügyi ellátáshoz. 2018-ban...

A jelentés szerzői kérést is megfogalmaznak a kormány felé, miszerint a költségvetés elkészítésekor jobban figyeljenek a gyerekekre és a velük foglalkozó szervezetekre, különösen a romákra, a menedékkérőkre és a menekültekre. Szegények nem tudják, hogy hiába, hiszen Orbánék éppen a kormányzással nem foglalkoznak, amint azt fentiek is bizonyítják.

Ráadásul Orbán Viktor egészen más szempontokat vesz figyelembe, ha a pénzek elosztásáról van szó…