Mindent bukhat Orbán, ha becsapja maga mögött ezt az ajtót

A magyarok 79 százaléka EU-párti. Persze az „Állítsuk meg Brüsszelt!” csatakiáltással vívott kamuharc közepette azt azért a miniszterelnök sem szeretné, ha a széttalicskázható uniós források elapadnának, de a diktátorokhoz való folyamatos dörgölőzés, a jogállamiság páros lábbal tiprása, kinyírása egy szép napon azt is eredményezheti, hogy az Unió végre észbe kap és komoly, valós szankciókat léptet életbe. De mi lesz akkor hazánk erős és büszke miniszterelnökével?

Az egész unióban növekszik az EU támogatottsága, nálunk pedig különösen. A legfrissebb „Eurobarométer” közvéleménykutatás eredményeiből kiderül, hogy hazánkban a megkérdezettek 60%-a szerint jó dolog a tagság.

21162206_eac165a50d07ec94122c01d855346ff7_wm

Grafika: Európai Parlament

79% szerint pedig Magyarországnak előnyére vált az EU-tagság.

79

Grafika: Európai Parlament

Érdekesség, hogy nálunk tudják a legtöbben az EP-választás időpontját is, (a megkérdezettek 75%-a), ami kiemelkedő eredmény a tagországok között.

Persze tudjuk, ez csak egy felmérés, de azért mégis intő jel lehet az Orbán-kormány számára, hogy a brutális erővel tolt propaganda ellenére úgy tűnik, az emberek torkán egyre kevésbe tudják letolni a hazugságaikat.