Az egészségügy új államtitkára megoldásokat javasol: menjünk gyalog az ötödikre!

Mi saját magunk is tehetünk az egészségünkért. Ilyen például, ha lift helyett gyalog megyünk fel az ötödikre - mondta Horváth Ildikó, az új egészségügyért felelős államtitkár pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Szerinte a kormány prevenciós intézkedései nyomán már látszanak az eredmények, hiszen 2010 óta nő a várható élettartam.

És ez még nem minden. Kijelentette, hogy fontos, hogy a társadalom az egészsége szempontjából is megélje a biztonságát. (Ezt államtitkári segítség nélkül nem is gondoltuk volna - a szerk.) Ez pedig azt jelenti, hogy mindenki nyugodtan dolgozhasson, tanulhasson, élvezhesse a nyugdíjas éveket abban a tudatban, hogy számíthat az egészségügyi ellátórendszerre, ha segítségre szorul. Ezt lépésről-lépésre lehet elérni. (Egy évtized alatt mondjuk ez még nem sikerült a kormánynak, de biztos csak nagyon aprók azok a lépések - a szerk.)

Ildikó rámutatott továbbá, hogy mindennek alapját jelentheti a megelőzés, az egészségtudatosság fejlesztése, annak tudatosítása, hogy mi saját magunk is tehetünk az egészségünkért. Ilyen például - jegyezte meg -, ha lift helyett gyalog megyünk fel az ötödikre. Szerinte a kormány prevenciós intézkedései nyomán már látszanak az eredmények, hiszen 2010 óta nő a várható élettartam. (Ó, valóban? - a szerk.)

A prevenció melletti másik pillér - folytatta - az egészségügyi ellátórendszer megnyugtató működése. Szerinte nagyon fontos, hogy a sürgősségi ellátást csak azok vegyék igénybe, akik rászorulnak erre. Ezért első lépésként szükséges egy telefonos szolgálat felállítása, amely a megfelelő helyre irányítja a betegeket - közölte.

Meg is állapíthatjuk, hogy a zsenialitás és a hozzáértés ezúttal is egészen rövid időn belül megvillant.