Rács mögé kerül Orbán barátja

A volt macedón miniszterelnöknek november 8-ig kell jelentkeznie a kijelölt fegyházban, miután két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Nikola Gruevszki még 2012-ben utasította arra belügyminiszterét, a 6 évre ítélt Gordana Jankuloszkát, hogy intézzen számára egy 600 ezer eurós Mercedest, privát használatra.

Gruevszki 10 éven át, 2006 és 2016 között volt Macedónia kormányfője, Orbánnal is bizalmas kapcsolatban volt, közös tanácsadójukat Arthur Finkelsteinnek hívták, így aztán nem meglepő, hogy a „Stop Soros!” kifejezés tőle ered, a civil szervezetek „eltávolítását” szintén ő hirdette meg elsőként.

Egy pillanatra azért álljunk meg és gondoljuk végig a tényeket. Macedóniában vagyunk, egy Mercedesről van szó. A törvénytelenül eljáró kormányfőt 2, belügyminiszterét 6 évre ítéli a bíróság.

Miközben hazánk erős és büszke miniszterelnöke magáncélból luxusrepked, strómanjai egy egész országot kiszipolyozva híznak egyre nagyobbra, családtagjai folyamatosan botrányokba keverednek, a korrupció pedig soha nem látott méretűre duzzadt.

Magyarországon ez - egyelőre - mindenféle következmények nélkül történik.

borit