Na, ez a kemény: Magyarország (!) segít Törökországnak "a jogállamiság és az igazságszolgáltatás megreformálásában"!

Magyarország kész minden segítséget megadni Törökországnak a jogállamiság és az igazságszolgáltatás megreformálásához - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön Ankarában az MTI-nek, miután Abdulhamit Güllel tárgyalt.

Az MTI beszámolója szerint a török igazságügyi reformcsomag decemberben jelenik meg, és Magyarország "kész véleményt nyilvánítani, sőt akár közös projektet is indítani Ankarával a reform ügyében". Ennek kidolgozásáért felelős munkacsoportot Abdulhamit Gül vezeti.

És akkor a csúcspont Trócsányi szájából:

Magyarország rendelkezik azzal a szakértelemmel, amellyel segítséget nyújthat az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megerősítéséhez, és kész átadni az új bírósági eljárási kódexek bevezetésével kapcsolatos tapasztalatait.

Magyarország, Törökország és a jogállamiság szavak egy mondatban önmagában az ambivalencia szótári alakjai, de igazságügyi miniszterünk még meg tudja fejelni azzal is, hogy ők képesek segítséget nyújtani a jogállamiság megerősítésében.

A tárgyaláson állítólag szó volt arról is, hogy milyen "támadások" érték Törökországot a jogállamiság ügyében. Trócsányi szerint a

"polgárok jogainak biztosítása a jogállamiság alapvető követelménye, felhívta a figyelmet a magyar Alaptörvény azon rendelkezésére, amely szerint a jogok gyakorlása felelősséggel is együtt jár."

Úgy tűnik, megint az a megszokott helyzet állt elő, hogy nem találunk szavakat... Elnézést!