Magyar Marsra magyar marslakót! - Orbán űrkutatási biztosa szerint a migráció miatt is fontos az űripar

Korábban még csak a földhözragadt józsefvárosi tűosztással kapcsolatban hallhattuk megnyilvánulni, mára azonban már univerzumi magasságokba, a migránsok elleni csillagháború szintjére emelkedett a méltán világhíres magyar űrtudós, a NASA által is jegyzendő hazai asztronautikus, Orbán új űrkutatásért felelős miniszteri biztosa, Ferencz Orsolya. Magyar éterbe magyar űrt, magyar tejútra magyar csillagot! Éljen az Elvtársnő! Éljen a magyar Űr! Űristen!

Az űrkutatás vívmányait olyan kulcsfontosságú területen hasznosítjuk, mint a navigáció, a katasztrófavédelem és a migráció, ezért gazdasági és nemzetbiztonsági szempontból is fontos, hogy az állam is támogassa az űripart. (…) Napjainkban rendkívül szoros az űrverseny, és mivel sok múlik azon, melyik nemzet mekkora súllyal jelenik meg ezen a piacon, nemzetgazdasági érdek az űripart a kormány részéről is támogatni.

 

- mondta Ferenczi a magyar éterben.

Szegényke meglehetősen elrugaszkodhatott a magyar valóságtól az űrkutatásban történő kiteljesedése közben, de hát ezen nincs mit csodálkozni, amikor az ember fényévnyi távolságról szemlélheti hazáját, sok mindent másképpen láthat, mint a földhözragadt provinciális otthoniak. A fenti mondatok után mi mégis azt tanácsolnánk, hogy Orbán új űrangyala ereszkedjen le a magyar rögvalóságba, egy picit sétálgasson el a Diószeghy Sámuel utcában, az lesz az igazi földöntúli élmény.... Javasoljuk neki, hogy tegyen néhány iskolalátogatás a nyóckerben, illetve még beiktathatna egy-két kórházi vizitet a Szigony utcában, esetleg a szemétkáoszt is megtekinthetné vagy az általa elvileg már jól ismert, jelenleg eltussolt józsefvárosi drogproblémának, prostitúciónak is utánamehetne, csak azért, hogy minél hamarabb visszazökkenjen az időzóna eltolódás által sújtott, szürke magyar hétköznapokba, még mielőtt végleg elnyelné az univerzum világfájdalma; talán így nem beszélne ennyi sületlenséget...

Magyar éterbe magyar űrt, magyar tejútra magyar csillagot! Magyar asztalra magyar tonhalat! Magyar pohárba magyar bordóit! Magyar szavannára magyar oroszlánt! Magyar Marsra magyar marslakót! Magyar idiótáknak, magyar gyógyszert!