Miért van az, hogy akik a választásokon győztek, még mindig ennyire dühösek?

Miért van az, hogy akik a választásokon győztek, még mindig ennyire dühösek?
Régi bolsevik trükk...
Fotó: zsurpubi.hu

Pedig ennek elég egyszerű oka van: egy harcos, majdnem háborús retorikával, tisztességtelen eszközökkel és némi orosz segítséggel megnyert választás után demoralizálná a migránsok és a Soros György támadásai ellen „néphadsereggé” szervezett szavazótábort, ha nem lenne új csata, megsemmisítendő célpont, régi-új ellenség, akit gyűlölni, gyalázni és gyilkolni lehet. Az aktív szavazóbázist egyben kell tartani, ezt pedig a háborús propaganda folytatásával lehet a leghatékonyabban elérni, ezért folyamatosan szítani kell a tüzet, hergelni kell az embereket, ébernek kell maradni.

Az Amerikai Egyesült Államok exelnöke, Barack Obama tette fel szónoklatában - a Magyarországon is meglehetősen aktuális - költői kérdést többezer embernek Miamiban.

Trump és Orbán politikája ugyanis ugyanarra a Putyin által exportált populizmusra épül, amellyel könnyen lehet mozgósítani a társadalom hangos, jól mozgósítható, a gyűlöletpolitikára fogékony rétegét. Valamikor a bolsevik forradalmi export is ugyanerre az akkoriban még „permanens forradalomnak” nevezett agresszív uszításra épült, ez volt a hatalom megtartásának egyik lényegi eleme. Ma ez a hazug, Moszkvában fröccsöntött propagandával, az oroszok által generált és gyártott álhírek terjesztésével, a kamuoldalakkal és a kamuprofilokkal még inkább terjed. 

Miért van az, hogy akik győztek a választásokon, még mindig éjjel-nappal dühösek? Érdekes kérdés, nem? Amikor én megnyertem a választást, legalább az én oldalamon elégedettek voltak az emberek. Nem is tudom, miért... Az elmond valami lényegeset a jelenlegi helyzetről, hogy azok az emberek, akik elvileg győztek, még mindig dühösek, mert folyamatosan hergelik őket.

Itt nézheti meg az ABCnews összefoglaló tudósítását Obama beszédéről:

BFA-BayerZsóti-lenin