Mindenki nyugodjon le: Tállai András szerint nincs lakhatási válság Magyarországon - videó

A divatdiktátor, a mindenhez is rendkívül magas színvonalon értő Tállai elvtárs ezúttal is nagyot ment.

Az egészségügy, a devizahitelesek problémáiról, a letelepedési kötvényekről, valamint a lakhatási ügyekről is hangzottak el kérdések az Országgyűlés tegnapi ülésnapján.

Tervezi-e a kormány önkormányzati szociális bérlakások építésének finanszírozását a lakhatási válság feloldásának érdekében? címmel intézett kérdést Varga Mihályhoz Hohn Krisztina, az LMP képviselője. Mivel a pénzügyminiszter nem volt jelen, ezért Tállai András reagált az ellenzéki politikus felvetésére, miszerint az elmúlt időszakban sem szociális, sem bérlakásépítési program nem volt Magyarországon, pedig egyre nagyobb szükség lenne ilyen megoldásokra, kiváltképpen a fiatalok elvándorlásának megállítása érdekében.

Tállai pedig nem kertelt, rögtön olyat mondott, hogy azon magyar fiatalok százezrei röhögnék magukat könnyesre, ha nem érintené őket a miniszterhelyettes által nem létezőnek titulált probléma:

Szeretném először is leszögezni, hogy Magyarországon nincs lakhatási válság.

- oszlatott el azonnal minden aggodalmat Tállai.

Kijelentését az ellenzéki képviselők hangos morajlással fogadták, a miniszterhelyettes pedig ezután arról beszélt, hogy szerinte hazánkban utoljára 2010-ben volt lakhatási krízis, amikor a Fidesz a szocialistáktól átvette a kormányzást, hiszen „az összes otthonteremtési támogatási rendszert a két ciklusban tevékenykedő szocialista kormányzat felszámolta”.

Majd a csokot emlegette, amivel kapcsolatban Hohn azt mondta, hogy a magyar emberek már nem mernek belevágni nagyobb hitelekbe, mert az a családok eladósodásához vezet.

Az ellenzéki politikus felvetését, illetve Tállai eszméletlen válaszát itt tekintheti meg, 3 óra 12-től:

Forrás: merce.hu