Migránsbiznisz: Több mint 6 milliárdért működteti egy fideszes vállalkozó cége a határon felhúzott „okoskerítést”

Ha a maratoni közpénzlopás hivatalos versenyszám lenne, a magyar kormánynak elég lenne csak odaállni a rajtkőhöz, máris nyerne.

Ma már nem vitás, hogy a helikopteren röpködve urizáló Rogán Antal nevével egybeforrt letelepedési-kötvény biznisz súlyosan megkárosította a magyar államot. Joggal mondható, hogy ez olyan korrupciós ügy volt, ami még európai mércével is kirívó. A magyar demokrácia szégyene – de leginkább az Orbán-rezsimé, annak legfőbb bábujával, Polt Péterrel az élen –, hogy mindez megtörténhetett.

Az Átlátszó információi szerint egy fideszes kötődésű politikus cége üzemelteti és tartja karban az intelligens jelzőrendszert, vagyis az „okoskerítést” öt éven át, 2023 végéig 6 milliárd 543 millió forintért. A Metalcom Zrt. tulajdonosa az a Bozó Zoltán, aki a kormánypárt szentesi polgármesterjelöltje volt 2014-ben, de alulmaradt a baloldali jelölttel szemben, emellett részvényesként szerepel Mendelényi Dániel is, aki 2011-ben magyar–kínai kormánybiztos volt, majd utazó nagykövet lett.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a céggel szeptember 28-án kötötték meg a szerződést a „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel összefüggő intézkedésekhez kapcsolódó beszerzésekről szóló” kormányrendelet alapján. Kicsit sem ismeretlen szereplő egyébként a Metalcom: korábban ez a cég építette a rendszer működéséhez szükséges gerinchálózat egy részét 1,72 milliárd forintért. Szintén ők tervezték, valamint építették meg a jelzőrendszert 16 milliárdért. Két éve a Metalcom 7,1 milliárd forint nettó árbevétel mellett 663 millió forint adózott eredményt ért el, tavaly viszont a 18,6 milliárdos árbevételből már majdnem 3 milliárd forint volt az adózott nyereség. Ismét bebizonyosodott, ami már eddig is a napnál világosabb volt: a fideszesek csupán kommunikációs szinten harcolnak minden fronton az illegális migrációval és az abból következő problémákkal, amint megszimatolják, hogyan lehet üzletet csinálni belőle, máris tesznek róla, hogy a közpénzek náluk kössenek ki.

Orbán Viktor mára elképesztően messzire került a polgári értékeket képviselő nyugati világtól, és bár egyelőre a politikai és egyéb jellegű válságok sújtotta Európa gyengélkedéséből arra lehet következtetni, hogy egy darabig még jóformán kontroll nélkül uralkodhat rajtunk, ne felejtsük, hogy a politikai klíma pillanatok alatt képes megváltozni!  Nem kétséges, hogy hosszú távon semmi jóra sem számíthatunk Putyintól, Erdogantól és az olyan keleti diktátoroktól, akiknek az országában ezredessé léptetnek elő baltás gyilkosokat. Vissza kell térnünk a nyugati világhoz, oda, ahová már több mint ezer éve tartozni kívánunk. Az viszont biztos, hogy Magyarország számára keservesen nehéz lesz a visszaút onnan, ahová jelenleg tartunk.