Gulyás Gergely kiakadt, mert a CEU oktatója, Orbán korábbi tanácsadója antiszemitizmussal vádolta meg

A Miniszterelnökséget vezető miniszter tagadja, hogy "öreg zsidónak" nevezte volna az emberek félrevezetésére használt Soros Györgyöt. Sőt, szerinte a CEU oktatójának bocsánatot kell kérnie tőle, valamint Orbántól is a Népszavában tett kijelentései miatt.

Orbán Viktor korábbi tanácsadója, Csaba László nemrég interjút adott a Népszavának, ahol egy érdekes párbeszédről is mesélt, mely elmondása szerint egy Fidesz-frakcióülésen hangzott el abban az időszakban, amikor a vizes vb alatt és miatt hirtelen eltűntek a fővárost addig ellepő, gyűlöletkeltő Soros-plakátok.

A CEU oktatója azt állítja, hogy Gulyás megkérdezte, ha a plakátokat már nem lehet látni és ez cseppet sem ártott a Fidesznek, akkor:

Minek nekik az öreg zsidó?

Mire Orbán állítólag csak annyit felelt:

mi is gondolkoztunk ezen, elvtárs, de augusztus van, és semmi nem jutott eszünkbe helyette, marad a Soros.

Gulyás ezen természetesen rögtön felháborodott, a Facebookon fakadt ki:

A valótlan állítás sértő a Fidesz-frakció közösségére és valamennyi tagjára - különösen a miniszterelnökre - és rám is.

Ez a stílus elképzelhetetlen a kormánypárti körökben - tette hozzá, majd gyorsan Sorosozott egy jót.

Természetesen teljességgel lehetetlen, elképzelhetetlen, egyenesen felháborító még csak feltételezni is, hogy erős és büszke kormányunk bármely tagja, pláne a miniszterelnök ilyesmire vetemedne, hiszen nem ők keltenek gyűlöletet évek óta a propagandagyárakat és bizonyos emberek megvezethetőségét kihasználva a migránsok, Soros, vagy éppen legújabban a hajléktalanok ellen.

Apropó hajléktalanok. Úgy tűnik, Orbánéknak mégiscsak eszébe jutott valami…