Ha nem is ürgebőrbe varrva, békaemberként, de nőnek öltözve jöhetett át a határon Orbán bűnöző haverja

A hazájában két év börtönbüntetésre ítélt volt macedón elnök, Nikola Gruevszki útlevél nélkül jutott el Magyarországra. Most úgy tűnik, a Blikk cikke szerint, hogy nőnek öltözve jutott át a határon, azonban egyesek szerint az sem zárható ki, hogy magyar, diplomatarendszámos autóval hozták át a határon. Biztosan volt segítsége, és most azt vizsgáljuk, hogy ki volt az, aki ezt biztosította. – utalt a belső és az esetleges magyar segítségre Oliver Szpaszovszki, Macedónia belügyminisztere az egyik televíziós csatornának nyilatkozva.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, a héten viszont két évre börtönbe kellett volna vonulnia korrupciós ügye miatt, ennek azonban nem tett eleget, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene a hazájában. Azóta kiderült, hogy Budapestre szökött és bújkál, illetve menedékstátuszt kért a magyar hatóságoktól.

Egyelőre nem sokat tudni, hogy hogyan jutott át a határon, egyre rejtélyesebb az ügy.

Minden elemzés arra utal, hogy nem légi úton ment el, de nem is kelt át egyik határátkelőn sem. Ez azt bizonyítja, hogy illegálisan, a határátkelők megkerülésével távozott.

- nyilatkozta a macedón belügyminiszter. 

A Deutsche Welle szerint Orbán tavaly szeptemberben ígéretet tett Gruevszkinek, hogy Magyarország menedéket ad neki, ha börtönbüntetésre ítélik. Ha viszont ez igaz, akkor ez komoly nemzetközi botrányt okozhat Magyarország számára. 

Vajon Orbánnak hogy állna a szoknya, meg a blúz?