A Ripost végre megmagyarázta, miért rejtőzik nálunk a bűnöző Gruevszki: mert Gyurcsány!

Közéletünk lassan elérkezik abba a szellemi nihilbe, ahol a magyar piacon megjelenő sajtótermékek tartalmának 99 százalékával kapcsolatban csupán egyetlen kérdést lehet majd feltenni: hogy létezhetnek olyan „emberek”, aki ezeket leírják? Válaszul pedig csupán egyetlen érzés, gondolat érkezik: valaki mondja azt, hogy mindez csak egy rossz álom, és ébresszen már fel!

Szóval, most épp a Ripost kapta azt az elismerő feladatot, hogy magyarázza meg a másfél agysejttel bíró választórétegnek, mely a Fidesz-mantrákat komolyan veszi, hogy mit is keres itt a bűnöző macedón miniszterelnök és miért nem baj, hogy itt van.

Na, hát most az ok-okozati összefüggés riposti nyelven egészen egyszerű: mert Gyurcsány. Igen-igen, Soros is lehetett volna, de lehet, hogy az majd máshol jelenik meg.

További lényeges részlet a következő, idézzük:

Gyurcsány sötét üzleti birodalmának nem kis része ugyanis a balkáni országokban van elrejtve. Erre még 2014-ben derült fény, amikor a leghíresebb bolgár oligarcha, Gyurcsány legszorosabb üzlettársa és barátja(!) bizonyos Cvetan Vaszilev bérgyilkosokat fogadott egy balkáni médiamágnás meggyilkolására. Ennek kapcsán fedte fel előbb a bolgár, majd a magyar sajtó, hogy Gyurcsánynak közös cége van a bérgyilkosokat fogadó hírhedt maffiózó üzletemberrel. Nem véletlenül seftelt ilyen balkáni alakokkal, segítette ebben felesége bolgár édesapja, illetve annak barátai. (Dobrev Klára apja egy úgynevezett kommunista „nagykutya” volt, aki a rendszerváltás után átvedlett káderekhez hasonlóan gazdasági előnyökre váltotta vörös párttagkönyvét.)

Bár a hét legnehezebb feladata, főleg így péntek délután, de a fenti logikát megkíséreljük összefoglalni: Gyurcsány meg akarta szerezni Macedóniát, ezért körbeudvarolta Gruevszkit. Snitt. Gyurcsánynak kiterjedt maffiakapcsolatai vannak a balkánon és még egy bolgár nőt (Dobrev Klára) is feleségül vett. Mindezt biztos tudja Gruevszki is, akit most Gyurcsány támad. Illetve nem őt, hanem Orbánt, mert beengedte Gruevszkit. Ami egyébként egy általános eljárás.

Az, hogy Orbán korábban csontig benyalt Gruevszkinek, nyilvánosan is többször kampányolt a pártja mellett, és jelen pillanatban is elítélt bűnözőként bújtatja, lényegtelen. Ahogy az is, hogy a "cikkből" egyáltalán nem derül ki, hogy Bayer Zsoltosan szólva, mi a teleb@szott lóf@asz köze van ehhez Gyurcsány bolgár kapcsolatainak?

Így valójában tényleg csak egyetlen dologgal tudjuk már magyarázni ezeknek a tartalmaknak a létrejöttét:

mentális retardáció: tulajdonképpen nem klasszikus értelemben vett betegség, hanem inkább egy kóros állapot, amikor a szellemi képességek fejlődése elmarad, megreked egy bizonyos szinten.  

Arról még nincs hivatalos orvosi szakvélemény, hogy pontosan mi történik az elmével, mikor a mentális retardáció mélységes szervilizmussal párosul, de alighanem a jövőbeni tudományos kutatásokhoz a Ripost tartalmai használható alapot nyújthatnak majd. Ha tippelhetünk, talán Grazban éri el majd először a kísérleti fázist a gyógykezelés. Ott találkoztak már többször hasonló problémával.