Kitalálja, melyik országban szegényednek el leginkább a dolgozók Európában?

Igen, régiós, illetve uniós viszonylatban is erős és büszke hazánkban a legsúlyosabb a foglalkoztatottak szegénységbe süllyedése.

Az Eurostat adataiból kiderül, hogy a magyar dolgozók szegénységi mérőszáma nagyot zuhant az elmúlt hét évben. Ami azért is roppant érdekes, mert ebben az időszakban a kormányzással nem sokat törődő Orbán-kormány volt hatalmon, a jelek szerint - és az átlátszó propagandával ellentétben - finoman szólva sem volt túl eredményes ez az időszak...

Tavaly a 18 éven felüli foglalkoztatottak 10,3 százaléka számított a rendszeres munkavégzés ellenére is szegénynek, vagyis 442 ezer magyar. Ez a mutató 2016-hoz képest 0,6 százalékponttal növekedett, ami a második legnagyobb a tagállamok sorában.

Megdöbbentő, de az elmúlt hét évben kétszeresére nőtt azok száma, akik annak ellenére, hogy dolgoznak, szegénységben élnek. Ez pedig azt jelenti, hogy nálunk a legdrasztikusabb a dolgozói szegénység emelkedése!

Magyarország a 2010-2017-es időszakra vetítve az Unió legnagyobb mértékű romlását produkálta, sőt, a visegrádi országok közül is messze nálunk a legrosszabb a helyzet.

eurostat

És még mindig akad az országban körülbelül 2 millió választó, aki ezen meglepődne, ha nem csak a propagandagyárakból szüntelenül pöfékelő migráncsokat, Sorost meg Brüsszelt lélegezné be minden áldott nap.