A Miniszterelnökség üzenete a világ korrupt politikusainak: Magyarországon különleges bánásmódban részesülnek

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára szerint Gruevszki azért részesül különleges bánásmódban, mert 10 évig miniszterelnök volt. Nicolae Ceaușescu is valami hasonlót hajtogatott 1989 karácsonyán, de Damir Polancec egykori horvát miniszterelnök-helyettes is nyilván szeretett volna különleges eljárásban részesülni, amikor bevarrták 15 hónapra korrupció miatt, vagy a volt salvadori elnök is örült volna egy Orbán Balázsnak, amikor tíz évre ítélték, esteleg Janez Jansa volt szlovén kormányfő is érvelhetett volna ezzel, amikor börtönbe kellett vonulnia. De a napokban 9 és 11 év börtönre ítélt két szlovák ex-miniszter, Marián Januseket és Igor Stefanov is lehet, hogy kopogtatni fog a magyar határon egy kis különleges eljárásért. Ha szerencséjük van, még át is szöktetik őket egy magyar diplomata autóval. Mondjuk ez attól is függ, hogy mennyire vannak jobban Putyinnal vagy annak legjobb (értsd: legszolgalelkűbb) tanítványával, Orbán Viktorral.

Bár Orbán Balázs szerint a 2007. évi LXXX. menedékjogi törvény 71/A §-a lehetőséget ad a különleges eljárásra, azonban ennek ellentmond maga a jogszabály, amely ugyanis konkrétan meghatározza, hogy kiket tekinthetünk különleges bánásmódot igénylő személynek. A jogszabály felsorolja, hogy kik igényelhetnek különleges bánásmódot, illetve, hogy kik tartoznak bele ebbe a meghatározásba; eszerint olyan különösen kiszolgáltatott személyek, mint például a kiskorú, az idős, illetve fogyatékkal élő személyek, várandós nők, esetleg kínzást, nemi erőszakot vagy a pszichikai, esetleg fizikai vagy szexuális erőszak más súlyos formáját elszenvedett személyek, egykori miniszterelnökök azonban nem szerepelnek ebben a kategóriában.

 

Hablatyolhatnak a fideszes bábok bármilyen baromságokat a parlamentben, mindenki tudja, hogy Nikola Gruevszki csak azért kapott különleges státuszt, mert Putyin és Orbán barátja.