Toroczkai Lászlónak kísértetiesen hasonló elmélete van a Gruevszki-ügyről, mint a kormánymédiának

Egészen pontosan az, hogy Gruevszkit koncepciós eljárás alapján ítélhették el, és politikai üldözött lehet. Bár egyébként a Mi Hazánk Mozgalom elnöke állítása szerint még nem is foglalkozott az üggyel. Annál derékebb egy ilyen zsigeri nyilatkozat, amit az Azonnalinak adott.

Toroczkai László a portálnak arról beszélt, hogy véleményüket a kellő információk begyűjtése után fogják kialakítani a keddi elnökségi ülésük után.

„Láttunk már olyat, hogy valakit politikai okokból üldöztek” – mondta.

Hozzátette, hogy pont ő volt az, akit 2006 és 2010 között az akkor fennálló baloldali kormány „mindenféle koncepciós és egyéb ügyekkel próbált perbe fogni, sikertelenül”.

Természetesen csak véletlen lehet, hogy pont ugyanezen napon, mikor Toroczkai László - ámbár nem volt ideje az üggyel foglalkozni - meglehetősen erős álláspontra helyezkedik, az Origó is épp azzal foglalkozik, hogy

"koncepciószagú eljárást követően ítélték el Gruevszkit".

Ja, és persze a fideszes propagandagyár szerint ő nem más, mint Soros György politikai üldözöttje.

Mondjuk nem ez az egyetlen dolog, amiben különös módon találkoznak a vélemények. A Mi Hazánk elnöke például úgy véli, hogy akik a CEU mellett tüntettek, mind "genderista agyhalottak".

Aztán zárójelben megjegyezhetjük azt is, hogy a Mi Hazánk "nem tartja helyesnek az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, mert ez nemzeti szuverenitás kérdése", így a hozzájuk csapódó exjobbikosok is nemmel szavaztak az erről szóló törvényjavaslatra a parlamentben. A Fidesszel együtt.

Mintha ismerősek lennének valahonnan a felelevenített lózungok, nem? Ja, megvan: a Fidesz tolja betűre pontosan ugyanezt a demagóg propagandát. Persze, vannak ilyen különös véletlenek...