Szávay István visszaadja a parlamenti mandátumát

Miután nyilvánosságra került egy gyanúsan manipulált felvétel, melyen Szávay István, a Jobbik képviselője és frakcióvezető-helyettese a párt egyik tisztújító kongresszusán társai előtt arról beszélt, hogy még előző este összeszólalkozott egy zsidó nővel egy budapesti szórakozóhelyen, a képviselő bejelentette, hogy a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről lemond. Most úgy döntött, parlamenti mandátumát is visszaadja, hiszen állítása szerint "nem kívánja hátráltatni a fideszes pártállam megdöntését".

Egyedül a Jobbik méltó és alkalmas a fideszes pártállam megdöntésére és Magyarország kormányzására, ennek megvalósulását nem kívánom hátráltatni. Alapítóként tizenöt éve vagyok közösségünk tagja, amely iránt felelősséget érezve le kívánok mondani országgyűlési képviselői megbízatásomról is - írja mai Facebook-bejegyzésében a jobbikos politikus.

A képviselő a múlt héten már egyértelművé tette, hogy bár tudja, hogy ez egy következmények nélküli ország, ő "nem akar következmények nélküli ember lenni".