Kapaszkodj meg: A Nézőpont szerint Magyarországon továbbra is balliberális médiatúlsúly van!

Igen, megint egy olyan sajtótörténeti mérföldkőhöz érkeztünk, ahol meg kell állnunk egy pillanatra, mert csak kapkodjuk a levegőt. Ez a mérföldkő nem változást jelez, csak elrévedhetünk egy röpke percig azon, hogy mikor a legdurvább egypártrendszerekben bejáratott médiadiktatúrát épített ki a Fidesz, van, akivel így is képesek megetetni, hogy az ellenzék uralja a sajtót. Hogy ez elképesztő? Nem. Ez lassan felfoghatatlan.

A legújabb elemzésből kiderült, hogy a kormánnyal szemben kritikus médiumok továbbra is túlsúlyban vannak a kormánnyal megértőbbekkel szemben. Ezzel ismét egy újabb, a hazai balliberális álhírgyárak által külföldön terjesztett hazugság lepleződött le, miszerint kormánypárti fölény lenne a hazai sajtópiacon - írja öles betűkkel az Origó a Nézőpont Intézet blogoldalára hivatkozva. A Nézőpont Intézet blogoldalán pedig olyan súlyos mondatok szerepelnek, melyektől nem csak az ember bele fordul ki, hanem az agysejtjei is a helyükről, ugyanis ilyen ocsmány hazugságokat emberi elmének nagyon ritkán kellett feldolgoznia a történelem során.

Mutatunk párat:

"A KESMA már 2018 nyarán létrejött, de csak több lapkiadó társaság tulajdonosi felajánlásával nyerte el értelmét. Egyrészt az új struktúra szervezetileg és üzletileg is hatékony működést segíti elő, másrészt szellemi függetlenséget garantál az ott dolgozók számára, harmadrészt lehetővé teszi, hogy az alapítvány által nonprofit tevékenységeket is ellásson a csoport. (...) A létrehozott szervezet ugyan első ránézésre jelentős médiapiaci átalakulást feltételez, ám a közéleti hírek eljuttatása szempontjából az erőviszonyokat nem változtatja meg.(...) Mindez azt is jelenti, hogy a balliberális értékrendű médiavilág – eltekintve a fenti adásvételtől – változatlan összetételben és keretek között folytatja önálló működését."

A KESMA létrejöttével tehát, nemzetközi példákat követve, a magyar médiapiac szervezeti összetétele megváltozott, erőviszonyai azonban érdemben nem. Minden ezzel ellentétes vélekedés, tévhír és manipulációs kísérlet dacára kijelenthető és bizonyítható, hogy a magyar médiapiacon – a közszolgálati médiumokat nem számolva – továbbra is balliberális, Magyarország kormányával szemben szinte kizárólagosan kritikus médiatermékek túlsúlya érvényesül.

Igazából, leegyszerűsítve kijelenthetjük: számok bizonyítják, hogy az ellenzéki (értsd: balliberális) hírek sokkal-sokkal több emberhez jutnak el. Ebben az elnyomásban kell érvényesülnie a csekély kormánybarát befolyásnak, ami csupán az alábbi médiumokra terjed ki:

Durva fölényben vagyunk, nem?