Orbán diktál: sem a Médiatanács, sem a Versenyhivatal nem vizsgálhatja a médiabirodalmát

Orbán diktál: sem a Médiatanács, sem a Versenyhivatal nem vizsgálhatja a médiabirodalmát
Orbán arcai
Fotó: Facebook.com

Nem középiskolás fokon építi diktatúráját az Orbán vezette Fidesz-kormány. Most éppen a Gazdasági Versenyhivatal és a Médiatanács vizsgálatát lehetetlenítették el a több száz médiafelületet irányító kormánypárti Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány létrejöttével kapcsolatban. Orbán Viktor aláírása „díszeleg” azon a szerdán megjelent kormányrendeleten, amely nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a médiamonstrumot, ez pedig azt jelenti, hogy nem lehet lefolytatni a törvényes vizsgálatokat.

A mai Magyar Közlönyben jelent meg az az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat, melynek értelmében a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a múlt héten létrejött Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványt érintő meglehetősen gyanús tranzakciókat. Ja, és mindezt "közérdekből".

Ahogyan azt korábban már megírtuk a Fidesz, mostantól a magyar sajtó jelentős része kvázi már nyíltan Orbán Viktor kezébe került. A múlthét óta Orbánék már nem játsszák tovább, hogy a különböző médiumok Mészáros Lőrinc, Nyerges Zsolt, Matolcsy Ádám, Schmidt Mária, Habony Árpád, Tombor András, no és persze Puch László tulajdonában lennének, hanem létrehozták az egypárti médiaholdingot. A magyar médiatér ezen a héten ezzel a tranzakcióval már a Rákosi-féle kommunista diktatúra Magyarországát idézi, nem véletlenül...

Van még kérdés?