Kövér László: Hülyeségeket beszél, aki szerint Magyarországon nincs demokrácia

A hithű demokrata és keresztény Kövér László a Magyar Katolikus Rádióban mutatta meg, mennyire elfogadó mások véleményével szemben. Kijelentette például, hogy akik mást mondanak, mint ők, azok "hülyeségeket beszélnek" és "intellektuális alkalmatlanságról tesznek tanulságot". Ámen.

Kövér László a szerdai műsorban leszögezett egy fontos tényt a katolikusok számára:  ha minden várakozással szemben a migrációt támogató erők kerülnének többségbe a jövő évi EP-választáson, akkor az "nagy baj" lenne.

Erre vonatkozóan B-terv nincs, szerinte reális az a feltételezés, hogy az a tendencia, ami egy-két éve elindult, kitart a jövő évi választásokig. Az emberek elég világosan látják most már Nyugat-Európában, hogy a saját politikai elitjük lebecsüli és semmibe veszi őket - fejtette ki.

A legjobb mondata valószínűleg az volt, amikor arról beszélt, hogy Nyugat-Európában a demokrácia modellje válságban van, a hagyományos pártokhoz képest keresik az alternatívákat az emberek, ezt mutatják a választási eredmények is. Arra értelemszerűen nem tért ki, hogy ha Nyugat-Európában van válságban a demokrácia, akkor vajon nálunk mi van.

De mi is a helyzet a "liberális véleményekkel"? Kövér úgy véli,

hülyeségeket beszélnek és intellektuális alkalmatlanságról tesznek tanulságot. Mármint azok, akik szerint Magyarországon nincs demokrácia. 

Megjegyezte továbbá, hogy Magyarországon nagyobb mértékben érvényesül a sajtó "színessége", a szólásszabadság, mint az úgymond "remek demokráciákban".

Arra a felvetésre, hogy nem érzi-e, hogy vannak esetek, amikor túltolják a biciklit, azt mondta: van amikor úgy érzi, de összességében nincs benne rossz érzés. Az a lényeg, hogy "egy politikai mezsgye" határvidékén tudjanak mozogni, és szerinte erről nem tértek le.

A komplett beszélgetés ITT meghallgatható az erős idegzetűek számára. (Kb. 5:45-től érkezik Kövérhez az első kemény kérdés. Ez alkalmával rögtön ki is derül, hogy az Országgyűlés elnöke egy boldog ember.)