Orbán a Zsidó Világkongresszus elnökének: "Meglepetéssel olvasom, hogy Ön a szólás- és a sajtószabadság korlátozását kéri tőlem"

Miután néhány napja Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke egy levélben arra szólította fel Orbánt , hogy nyilvánosan ítélje el a Figyelő címlapján megjelent antiszemita képet, Viktorunk tollat ragadott és válaszolt.

A levél, amit Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke juttatott el az MTI-nek, a szokásos lózungokon kívül - pl. hogy "Magyarországon zéró tolerancia van az antiszemitizmussal szemben stb." - semmi érdemit nem tartalmazott. 

Ugyanakkor fellelhető benne egy olyan mondat, amitől csak annak nem áll be hosszan tartó röhögésre a szája, akinek bevarrták. (Persze ez alól kivételt jelentenek az orbánoltár-építők.)

Szóval, Orbán így fogalmaz egy helyütt:

Meglepetéssel olvasom, hogy Ön a szólás- és a sajtószabadság korlátozását kéri tőlem. Az Ön iránt érzett minden tiszteletem ellenére sem áll módomban az efféle kéréseket teljesíteni. 

Nos, én is meglepetéssel olvasom, hogy ön a hazai szólás- és a sajtószabadság korlátozását ily könnyen elfelejti. És csak az Olvasók ránt érzett minden tiszteletem miatt nem írom ide, hogy menj a ..................................................................ba.