Senkit nem hagynak az út szélén: A volt fideszes képviselő 47 ezer forintért bérelhet lakást a Várban

Neki biztosan nem kell túlórázni a megélhetésért.

Már tíz éve bérel egy önkormányzati bérlakást a fideszes exképviselő, Tiffán Zsolt cége, de a Budavári Önkormányzat döntése alapján most újabb 5 évig használhatja mindössze havi 47 ezer forint plusz áfa ellenében – tudta meg a hvg.hu.

A lap azt írja, hogy a Halászbástyától pár percre található, exkluzív környéken több százezer forintért lehetne hasonló lakást bérelni, de azért is ideális, mert a Tiffán érdekeltségébe tartozó borbár innen alig 180 méterre üzemel. Az önkormányzati lakás a Halászbástyától sétálva 4 perc alatt elérhető a Google térképe alapján, a Clark Ádám tértől alig 250 méterre fekszik. Ráadásul, talán ennél is előnyösebb, hogy mindössze 180 méterre innen található egy másik céges érdekeltsége, az Andante Borpatika. A HVG szerint mindkét cég szerepel a képviselőként idén tett záró vagyonnyilatkozatában, ez alapján a budavári lakást bérlő Munificencia Bt.-nek 86 százalékban tulajdonosa.

Ja, s a tulajdonképpen ajándéknak tekinthető bérleti díjról személyesen Nagy Gábor Tamás fideszes polgármester nyújtott be előterjesztést a testülethez. Feltételezzük, hogy azért, mert a volt képviselő erre nagyon rászorul.