Világszerte tudósítanak az Orbán-kormány elleni tüntetésekről

Ebből nehéz lesz kimosakodnia a jogállamiság látszatát fenntartani igyekvő miniszterelnöknek.

Lehet, hogy hazánkban csőcseléknek, maroknyi, felbérelt csürhe tettének hazudja az elmúlt napok eseményeit a szervilis elemekkel kitömött lakájmédia, de a tüntetéssorozatról készült felvételek nagyon sok emberhez eljutnak, még az ország propagandával kómában tartott részébe is.

A hírek szerint pedig Orbánék még ennél is jobban aggódhatnak amiatt, hogy a budapesti kormányellenes tüntetés képei bejárják a világsajtót. Meglehetősen érzékenyen érintheti hazánk erős és büszke kormányát, ha az egész világ újabb (jelentős) adag bizonyítékot kap az elmúlt napokban arról, hogy Magyarország bizony egyáltalán nem jogállam.

Könnyen lehet, hogy grazi beutalót érhet az a tény, hogy a napokban a magyarországi eseményekről - helyszíni tudósítókkal - számolt be a Reuters, a Bloomberg, a Wall Street Journal, de a New York Times is kiemelt cikkben foglalkozik a témával.

A hideg dacára is több ezer ember ment ki az utcára a magyar fővárosban és vidéken is 

- emelte ki a New York Times.

Már negyedik napja tartanak a tiltakozások az Orbán Viktor miniszterelnök, Európa egyik legtámogatottabb nacionalista vezetõje, valamint az új 400 órás túlóraszámot lehetővé tevő törvény ellen

- vág a közepébe a Wall Street Journal.

De a Bloomberg, vagy éppen a Le Figaro is részletes cikkel jelentkezett a budapesti tüntetésekről, a Reuters pedig helyszíni tudósító segítségével számolt be a fejleményekről.

Boldog karácsonyt, miniszterelnök úr!

szb

Fotó: Reuters/Bernadett Szabó