Staudt Gábor elárulta, hogy miért most adta vissza képviselői mandátumát

Staudt Gábor, a Jobbik budafoki alapszervezetének alapítója, a legnagyobb ellenzéki párt egyik legismertebb politikusa ma bejelentette, hogy visszaadja a pártnak parlamenti mandátumát. A jobbikos képviselő Facebook-bejegyzésében cáfolta azokat, akik a belharcokkal indokolták távozását, de nekünk azt is elárulta, hogy miért mostanra időzítette mandátumának visszaadását.

„A néppártosodás folyamatát mindig is támogattam, mint az egyetlen járható utat, hogy hazánk sorsára meghatározó befolyásunk lehessen.” - írta Staudt Gábor Facebook-bejegyzésében. A mandátum visszaadásához annak sincs köze, hogy „kabátlopási ügybe keverték”, ezzel kapcsolatban emlékeztette a sajtót, hogy a Magyar Idők ellen ebben az ügyben már jogerősen pert nyert.

A politikust elértük telefonon, a kérdéseinkre a következőket válaszolta:

Zsúrpubi: Miért adta vissza pártjának parlamenti mandátumát?

Staudt Gábor: Néha az ember eljut egy pontra, amikor mérlegelnie kell, hogy mit tud, mit képes feláldozni a magánéletéből a közélet oltárán. Én egy ilyen döntési ponthoz érkeztem néhány hónapja, de a pártom - a hatalom által teremtett - nehéz helyzete miatt addig nem akartam lépni, ameddig az árulókat és pártütőket el nem távolítjuk a politikai közösségünkből.

ZSPB: Mit szól azokhoz a pletykákhoz, hogy Ön, mint a Jobbik atlantista, jó tengerentúli kapcsolatokat ápoló politikusa az oroszok útjában áll és azért indítottak Ön ellen lejárató hadjáratot?

S.G.: Arról nincs információm, hogy kinek állok az útjában. Az viszont biztos, hogy jelen pillanatban többen vannak a Jobbik első vonalában olyan politikusok, akik hozzám hasonlóan kiváló nyugati, illetve tengerentúli kapcsolatokkal rendelkeznek. Említhetném a számos nyugati országgal jó kapcsolatot ápoló Gyöngyösi Mártont, illetve a kiváló német kapcsolatokkal rendelkező Brenner Kolomant. A Jobbik külpolitikai missziója, hogy minden olyan állammal jó partneri viszonyt szeretnénk ápolni, amelyek fontosak a magyarság boldogulása szempontjából, ebben tehát ahogyan eddig is, a pártunk a reálpolitika mellett fog érvelni.