Gulyás Balázs egy zsúrpubis verssel kedveskedik az ország vezetőinek

Gulyás Balázs egy zsúrpubis verssel kedveskedik az ország vezetőinek
Gulyás Balázs, publicista
Fotó: Facebook.com

„Az új év közeledtével egy verssel, versmondással szeretnék kedveskedni az ország népének és persze a Kedves Vezetőnknek.” – írja a publicista Facebook-oldalán. A közíró - akit az óévben a PS médiamunkásai „haladó kultúrhörcsögnek” és„sértett embernek” neveztek, illetve akit Jeszenszky Zsolt „nemes” egyszerűséggel csak szimplán „lekurvaanyázott”, egyesek pedig a kormányellenes tüntetések Szindbádjának titulálnak - egy videóüzenetben dolgozta fel a Zsúrpubi főszerkesztőjének, Béres Ferenc Attilának O1G című geg-versét.

Főszerkesztőnk az alábbi választ adta, amikor arról kérdeztük, hogy tudott-e Gulyás versmondó akciójáról és, hogy mit szólt a videóhoz:

Ezt a valamit nyilván csak egy politikai gegnek szántam, annak talán jó is, irodalmi szempontból viszont kábé akkora a jelentősége, mint egy zacskós tejen olvasható kötelező termékleírásnak. Ezt a fércművet még Gulyás Balázs majdnem zseniális előadói képességei sem tudják felemelni a magyar irodalmi panteon legalsó lépcsőjéhez sem. Az igaz, hogy a tartalmi üzenete az új év talán legfontosabb általános felismerése lehet a magyar társadalom részéről, ez viszont meg nem az én érdemem, hanem a magára találó magyar fiatalok, egyetemisták megvilágosodásának eredménye. Gulyás magánakciójáról egyébként csak utólag értesültem, de vele kapcsolatban semmilyen hír sem ér váratlanul.