2019 legyen az összefogás éve! - főszerkesztői köszöntő

A magyar valóságban élek immáron 40 éve, a magyar szabadság híveinek összefogására éppen annyi esélyt adtam volna néhány évvel ezelőtt, mint mondjuk arra, hogy a Fradi nyeri a Bajnokok Ligáját. 2018 azonban az Orbán-kormány gőgös és hazug politikájának következtében olyan emberek összefogását hozta el, akik korábban még egy légtérben sem igazán maradtak meg egymással. Talán most új idők jönnek...

Már az egyetemi éveim alatt éreztem egyfajta különcséget. Az egyik társaság Wass Albert rehabilitálását követelte, a másik pedig - persze Wass Albert totális tagadása mellett - Faludy György rajongó volt. Sosem értettem, hogy miért ez a kizárólagosság. Sosem értettem, hogy miért olyan országban élünk, ahol az egyik költő, színész, sportoló vagy történelmi személyiség tisztelete és szeretete kizárja egy másik költő, színész, sportoló vagy történelmi személy elismerését.

Sosem értettem, hogy miért kell nemzedékekről nemzedékekre átörökíteni mások gyűlöletét, miért kell újabb és újabb árkokat ásni az egymástól eltérően gondolkodó magyar emberek, ha úgy tetszik a magyar társadalom különböző rétegei között. Miért nem lehet egy olyan világot teremteni magunk körül, ahol Wass Albert és Faludy György, Alföldi Róbert és Vidnyánszky Attila, Balczó András és Székely Éva, Bárdossy László és Nagy Imre is megfér egymás mellett, ahol ezek a nevek nem elválasztanak, hanem összekötnek bennünket.

2019 legyen az összefogás éve!

Változásban gazdag új évet kívánok!