És az megvan, hogy a CÖF már a magyar emberek nevében küldözget leveleket az EP-képviselőknek?

Lehet, hogy totál másik csatornát néztünk, mert úgy tűnik, hogy lemaradtunk valamiről. Mi ugyanis nem emlékszünk arra, hogy a békemenetnek csúfolt fideszes hőbörgéseket szervező, közpénzből teletömött, kormánypárti CÖF kapott volna valamilyen felhatalmazást arra vonatkozóan, hogy a „magyar civil társadalom nagy többségének” nevében és a magyar állampolgárok „általános véleményét” megfogalmazva küldjön leveleket az Európa Parlament képviselőinek. Pedig igen.

Egyelőre meg kell elégednünk a kísérőlevél szövegével, mondjuk már ennek is tanulságos a szövege, az pedig nyilván véletlen, hogy a levél tartalma pont megegyezik a fideszes kormánypropaganda üzeneteivel:

Tisztelt Képviselő Asszony!

A magyar civil társadalom nagy többsége mély aggodalommal figyeli a magyar kormány és így Magyarország elleni, eltúlzott aktivitással folytatott aknamunkáját.

A magyar és angol nyelven, a magyar emberek általános véleményét tükröző levelet azért küldjük meg Önnek, hogy gondolja át az Európai Unió egységét is romboló magatartását, hiszen Ön tevékenységével a szövetséges államok egymásra haragításában jár élen.

Szeretnénk azt is tudomására hozni, hogy jelen levelünket az Európai Parlament összes képviselőjének is megküldtük.

Reméljük, hogy nyílt levelünk a magyar emberek ellen irányuló ténykedésének átgondolására készteti.

Nyílt levelünkhöz Magyarországon, pár nap alatt, 7100 polgár csatlakozott aláírásával és több mint 60 egyesület, alapítvány is kifejezte egyetértését.

Az aláírások a CÖF-CÖKA irodájában hivatalos formában megtekinthetők.

 

CÖF-CÖKA kuratóriuma nevében

Csizmadia László

elnök

Ha pedig valakiben felmerül a kérdés, hogy milyen jogon ír levelet a magyar emberek nevében a CÖF hazánk nemzetközi megítélése szempontjából fontos, külföldi hivatalos személyeknek, nos azoknak már előre vizionáljuk is a CÖF-népvezér Bayer Zsóti válaszát: Csak!