Semmi sem tart örökké: egyre többen tüntetnek az Orbán-kormány ellen!

A mai Rabszolga-törvény elleni tüntetés egyik legnagyobb tanulsága az volt, hogy vannak még tartalékok a magyar társadalomban. A decemberi tüntetéshez képest ugyanis - hiába a hó és a hideg – egyre többen és többen mennek ki az utcára az ellenzék, illetve a szakszervezetek felhívására. Több ezer fős, felháborodott tömeg követeli a Rabszolga-törvény visszavonását a fővárosban és még egy kicsit többet: Orbán zsarnoki rendszerének bukását. De a vidék is megmozdult, miközben az egyre szánalmasabb lakájmédia Soros embereiről hadovál.

De a vidéki városok is megmozdultak az elmúlt napokban és a mai budapesti demonstrációval egyidőben több vidéki városban is tüntettek a túlóratörvény ellen. Szolnokon ötszázan követelték a Rabszolga-törvény visszavonását, de Debrecenben, Békéscsabán, Hódmezővásárhelyen, illetve Komlón, Esztergomban, valamint Tatán is demonstráltak az Orbán-kormány intézkedései ellen.

Nem véletlen, hogy Orbán most bedobta az EU-s pénzek korrupciós ellenőrzésének mézesmadzagját a napokban. Ezzel egyrészről az Európai Ügyészséghez történő csatlakozás igényét és az ügyben elindított immáron több száz ezres aláírással bíró kezdeményezést szeretné gyengíteni, másrészről pedig a lopások miatt a saját táborában elégedetlenkedőket is ezzel próbálja megnyugtatni. A kormány ilyen és hasonló gumicsontokkal próbálja majd közömbösíteni a tüntetéseket. Mindennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy a lendület ki fog tartani március idusáig.

A tüntetések talán megértetik a kormányzati politikusokkal, hogy semmi sem tart örökké...