Rabszolga-törvény: elutasították a Jobbik népszavazási kezdeményezését, irány a Kúria

Rabszolga-törvény: elutasították a Jobbik népszavazási kezdeményezését, irány a Kúria
Pintér Tamás
Fotó: MTI

Orbánék milliárdokból pörgetik a kamu kérdésekből álló Nemzeti Konzultációt a kormánypárti szavazók körében, azonban a Rabszolga-törvény állampolgári véleményezésére már nem tartanak igényt. A Rabszolga-törvény népszavazási elutasítását a legerősebb ellenzéki párt nem fogadja el, ezért a Kúrián támadja meg Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését - jelentette be szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón Pintér Tamás, a párt országgyűlési képviselője.

Egyértelműség hiányára hivatkozva nem hitelesítette a Jobbik rendkívüli munka elrendeléséről és a munkaidőkeret legfeljebb 12 hónapos tartamáról szóló népszavazási kezdeményezést pénteken a Nemzeti Választási Bizottság.

Az Választási Bizottság határozata azonban nem jogerős, az ellen 15 napon belül lehet fellebbezni a Kúriához. A legerősebb ellenzéki párt szombati sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a Jobbik nem fogadja el az NVB döntését, él a jogorvosalti lehetőséggel.

Mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek rabszolgaként akarnak-e élni Magyarországon, mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek inkább munkahelyük helyett az otthonukban, családjukkal szeretnék tölteni a szabadidejüket? (..) Azt szeretnék, hogy a magyar munkavállalók dönthessenek a sorsukról, a túlóráikról és azok elszámolásáról, ne a Fidesz határozzon ezekről a multinacionális cégek utasítására

- mondta Pintér Tamás a hétvégi sajtótájékoztatón. 

 

Sosem szabad beletörődni és elfelejteni, hogy a Nemzeti Választási Bizottság a Fidesz fiókirodájaként működik…