What does O1G really mean?

This pressing question is finally explained in detail. If you do not speak Hungarian, just scroll down to the end of this article. Most végre mi segíthetünk a magyarul nem, csak angolul beszélő embertársainknak azzal, hogy árnyaltan megvilágítjuk, mire utal valójában az O1G rövidítés. Miért szükséges ez? Mert hiánypótló! Ossza meg mindenki az angolul beszélő barátaival!

E nemes feladatra eddig csak kevesen vállalkoztak, a fellelhető információ pedig meglehetősen szegényes. Anno már a Fonográf zenekar is panaszkodott, hogy nem sokan hajlandóak megtanulni magyarul, pedig ezáltal rengeteget veszítenek. Ezt a veszteséget szeretnénk némileg mérsékelni.

 

Na, akkor vágjunk is bele!

Ha szigorú tükörfordítást keresünk, akkor a „geci” szóra az alábbi találatokat kapjuk például itt:

A találatok angol megfelelői között az ondó szó tudományos, hétköznapi, illetve durvább, szleng változatai szerepelnek, de ebből egyáltalán nem világos, hogy Orbán micsoda is voltaképpen. Ekkor a hazánk ügyei iránt érdeklődő külföldi még további weboldalakon is megpróbálhatja fellelni a megfelelő jelentést, mondjuk ide is eljut, és az alábbi változatos megfogalmazásokat látja:

  1. Cum – A Coke és a rum keveréke, népszerű ital.

(Na, ettől nem lesz sokkal okosabb.)

  1. Cum – A szerelem ragadós nedve, ami egy srác golyóiban termelődik és a péniszén keresztül kiszabadul, amikor szexuálisan izgalomba jön.

(Magyarország vezetője miért lenne „a szerelem ragadós nedve”? – értetlenkedhet a meghökkent idegen, joggal.)

  1. Cum – Krémes, fehér folyadék, amely tudományosan bizonyítottan javítja a női arcbőr szépségét, továbbá elősegíti a gyors fogyást, de csak akkor, ha naponta használják.

(Ezzel sincs sokkal beljebb, hogy úgy mondjam... sőt, micsoda otromba, szexista mocsadék!)

  1. Cum – Sűrű, ragacsos, kellemetlen szagú anyag, ami sugárban tör elő a péniszből, amikor egy hím szexuálisan izgalomba jön.

(Ez csak a fenti 2. meghatározás átfogalmazva, ahhoz képest sajnos nem ad további támpontot.)

Majd az 5., a 6. és a 7. definíció is csak ugyanezt a témát járja körül kicsit más szavakkal. Hát, ennek alapján még azt a hülyeséget is inkább hajlamos elhinni az együgyű kívülálló, hogy Orbán valami istenség vagy géniusz lenne a magyar és más papírpénzeket lelkesen kidekoráló hívei szerint. Ezt a baromságot ugyebár a kormánypropagandisták terjesztik angol nyelvű felületeken, akik ezerrel dolgoznak a valóság megmásításán, mint mindig. Szóval nem szabad ennyiben hagyni a dolgot. Derüljön ki az igazság!

Valószínűleg ide már soha nem jut el a reménytelen helyzetbe került jóindulatú, de magyarul nem tudó netező. Pedig ha eljutna, akkor kezdené kapiskálni, miről is lehet szó valójában...

 

A mind magyarul, mind pedig angolul egymás mellett látható példamondatok alapján a következő szavak végeznek dobogós helyen a „geci” szónak az adott szövegkörnyezetbe illő legszabatosabb fordítása versenyben: motherfucker, pussy, bitch.

Amely szavak jelentését már nemigen kell szótárakban keresgélnie senkinek...

Szóval akkor álljon itt egy rövid angol magyarázat csak angolul beszélők kedvéért:

So what does O1G really mean?

This is what O1G stands for: Orbán 1 geci

In English, this means that Viktor Orbán, current Prime Minister of Hungary, is a “geci,” which is best translated as “motherfucker” or “pussy” or “bitch” (see example sentences both in Hungarian and English here: http://hunglish.hu/search;jsessionid=50600BE6BF13AE900479616B2F273A2F?huSentence=geci&enSentence=&doc.genre=-10).

The reason for this “nickname,” which has gone viral, is that more and more people have realized, and are now sick and tired of the fact that Orbán has been building an increasingly autocratic state, while making his family and friends the richest people in Hungary, as well as following in the footsteps and serving the interests of the Russian and Turkish dictators who also like to position themselves as a savior of their people, while suppressing their opposition and silencing any and all critics using every means possible. Orbán has created and is using a ginormous propaganda machine (including state-run media, which is supposed to be neutral and financed from taxpayer money) in a way not unlike Communists and Nazis did, to make people believe that he is the only one who can save Hungary from internal and external enemies (including various EU leaders and bodies that have criticized his wrongdoings). Of course, Orbán’s government has accepted billions of euros from the EU, which has helped him solidify his position. Yet, he has repeatedly attacked the EU in a very populist manner. His long-time friend, Lajos Simicska, was the first person to call him a motherfucker / pussy / bitch in 2015 during their public conflict, after they had been working together for over three decades.