Orbán hazug és gyáva: Megint csak a kiválasztottak kérdezhetnek tőle

Mert a miniszterelnök úr annyira bátor. Mint mindig.

Mint ismert, Orbán a nyáron azt ígérte, hogy egy év végi sajtótájékoztatón válaszol a tőle általában hermetikusan elzárt újságírók kérdéseire. Persze ez (is) hazugság volt, hiszen decemberben nem volt sajtótájékoztató. A kínos megfutamodás alól a kommunikációs stáb úgy tűnik, most úgy igyekszik kibújni, hogy Orbán tartja a mai Kormányinfót. És ez azért remek, mert a fluffermédia ülepizgatásán túl kívül aligha számíthat normális, komoly kérdésekre.

Már a felkészülésre sem hagytak túl sok időt, kedden derült ki, hogy Orbán egyáltalán mikrofon elé áll. Azóta viszont világossá vált az is, hogy médiumnak tekinthető sajtóorgánumok tulajdonképpen nem is kérdezhetnek tőle. És miután 2006 óta nem állt ki miniszterelnök-jelölti vitára, jó ideje pedig testőrök védik az újságírói kérdésektől, ez igazából nem is meglepő hír.

Reggelre megtudhattuk: A Klubrádió, az Alfahír, a Magyar Hang, az Azonnali és a Mérce sem kérdezhet Orbántól.

Az Azonnali például az alábbi választ kapta:

Ezúton tájékoztatjuk, hogy akkreditációját a nagyarányú médiaérdeklődésre való tekintettel sajnos nem tudjuk elfogadni.

Természetesen mi is próbáltunk akkreditálni, de a Miniszterelnöki Kabinetiroda egyetlen emailre sem válaszolt, telefonon visszahívást ígértek, többször. Persze érdemi információval nem szolgáltak, s miután a Kormányinfó fél óra múlva kezdődik, már nem is reménykedünk ebben.

 

Mellesleg Orbán nagyon büszke magára, propagandabullshitjét élőben nézhetjük majd a Facebookon. Nincsenek kétségeink afelől, hogy számára kínos kérdések dömpingje ezen a felületen nem lesz látható.