Orbán: "Kizárt, hogy ilyen eredmények mellett jelentős méretű korrupció tudna működni Magyarországon"

Hasznosnak bizonyult Orbán szájtépése: migráns, nemzeti konzultáció, és Magyarország jobban teljesít. Ezért érdemes volt kiállni. Se.

A Kormányinfó a szokásos propagandával indult: Magyarországon minden a remények és várakozások meghaladásával történik. Az államadósság csökken, nőtt a kereset, nőtt a háztartások fogyasztása, a gazdaság stabilan erősödik, éééééss dobpergééés… :

Magyarország jobban teljesít.

Sőt, Magyarország pénzügyei jó kezekben vannak.

Mindezen meglepetések után szóba került a nemzeti konzultáció. Egészen pontosan az, hogy fantasztikus módon ezúttal 1 millió 382 ezer kérdőívet küldtek vissza, Orbán köszöni szépen, amúgy ez volt 2010 óta a 8. konzultáció.

Kiderült, hogy az EP-választás témája volt a leghosszabban megvitatott a kormányülésen. A kormányinfón pedig a migránsok emlegetése bizonyult a leghosszabbnak. Ennek részletezésétől megkímélnénk kedves olvasóinkat. Migráns, kvóta, a cél, hogy a bevándorlásellenes erők kerüljenek többségbe az EP-ben etc. És amúgy ők, a Fidesz szeretnének lenni „Európa legsikeresebb pártja”.

A hosszas migránsozás után jöhettek a kérdések. Ahogy várható volt, főleg a jól begyakorolt válaszokkal.

A Reuters öt témában szeretett volna kérdezni, de Kovács Zoltán közbeszólt: ennyit nem lehet, nincs miniinterjú – mondta. A kérdések száma így kettőre szűkült, a lényeg, hogy megtudhattuk Orbántól azt is, hogy a liberálisok a szabadság ellenségei.

Majd váratlan fordulat következett: az Origó kérdezett. És mi mást kérdezne az Origó, mint, hogy mit szól a miniszterelnök úr ahhoz, hogy "úgy néz ki, egységes ellenzéki lista lesz az EP-választáson".

Orbán szerint ezzel az ellenzék a saját sírját ássa, ebben nem akarja megállítani őket. 

Szóba került a Munka törvénykönyvének módosítása is. Orbán úgy véli, nincs munkaerőhiány, a módosítás semmilyen összefüggésben nincs a munkaerőhiánnyal és amúgy 800 ezerrel többen dolgoznak, és többet keresnek.

Nem sokkal később ismét mérvadó médium érdeklődhetett. A Pesti Srácok. Szarvas Szilveszter igazán bekérdezett: Van-e összefüggés az európai tüntetések között, melyek mind JOBBOLDALI kormány ellen zajlanak.

Orbán szerint a Soros György által támogatott bevándorláspárti erők mindenhol tüntetnek. 

Valami különös csoda folytán a 444.hu is sorra került, így értelmes kérdés is eljutott Orbánhoz, a válaszok már kevésbé tekinthetők annak.

A portál arra volt kíváncsi, hogy volt-e Orbánnak bármi szerepe abban, hogy a környezetében, családjában mindenki gazdag lett.

A kormánynak nem szabad foglalkoznia üzleti kérdésekkel. Az üzletemberek nem foglalkoznak politikával - mondta Orbán.

Ennyi. Pont.

Aztán kifejtette azt is, hogy baloldali, liberális kézben van a sajtó legnagyobb része. Minden szempontból. Reggel elkezd dolgozni, és azt látja, hogy ellenszélben kell dolgoznia. A választás megmutatta, hogy még ilyen körülmények között is lehet sikert elérni.

A legcsodálatosabb mondatok talán ezt követően hangzottak el, mikor Orbánnak arra kellett válaszolnia, hogy szerinte elfogadható-e a korrupció szintje Magyarországon.

Szerinte a korrupciónak nincs elfogadható szintje, ezért zéró toleranciát követnek ezzel kapcsolatban. Aztán komoly érvelésbe kezdett: elmúltnyolcééééév.

Viszont, 2010 után minden is jó, tehát „kizárt, hogy ilyen eredmények mellett jelentős méretű korrupció tudna működni Magyarországon”. Ráadásul a politikának nincs szüksége pénzre. Az ő vagyonbevallása 30 éve nyilvános, és ez nagyon szigorú dolog. :D :D :D

Index azt kérdezte, hogy ugyebár Orbán 2030-ig tervez, addig milyen "illiberális fordulatokat kell még megvalósítani".

A válasz evidens: A magyar emberek illiberális álláspontot foglalnak el. Migráns. Bevándorlás. Család.

Szóba került az O1G is. A közbeszéd állapotáért vajon felelőse-e Orbán? Röviden, nem.

A Népszava arra volt kíváncsi, hogy mikor fog Orbán interjút adni az ellenzéki médiumoknak. Mint kiderült, Orbán nem szereti a "bikaviadalt", olyannal nem áll szóba, akiről tudható, hogy ellenséges szándékkal készülne a beszélgetésre. És amúgy az, hogy nem engedtek be számos sajtóorgánumot az eseményre, nem jelenti, hogy ne hangozhatna el minden kérdés. 

Ennél azért jobb véleménnyel vagyok Önökről - jelentette ki Orbán, utalva az ellenzéki sajtóra.

Bevalljuk őszintén, elfáradtunk a sok sorosozásban, migránsozásban és abban, hogy kilencezredszerre is meghallgattuk ugyanazokat a szánalmas mondatokat. Aki még bírja, az itt megtekintheti a teljes Kormányinfót.