Tökéletes jelenet: Karácsony Gergely MAJDNEM átmászott egy kerítésen, de inkább mégsem

Karácsonynak valahogy mindig magas az a „kerítés”.

A Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (igen, ebbe is belevágott) tegnap a Városház utcában tartott sajtótájékoztatót a kampányával kapcsolatban. Megválasztása esetén ugyanis a Városháza park szomszédságában álló, jelenleg parkolóként funkcionáló területet köztérré alakítaná. A mutatványt rendkívüli érzékkel épp arra a napra időzítette, amikor Orbán 10 év után kiállít a sajtó elé, és az ország összes médiuma ezzel volt elfoglalva. A helyszínre pedig - az előzetes tervek szerint - egy kerítésen átmászva érkezett volna meg, hogy ezzel is felhívja a figyelmet arra, hogy a terület jelenleg el van zárva a budapestiek elől.

Volna. Ugyanis a korábbi miniszterelnök-jelölt (:-D) meggondolta magát, mégsem vállalkozott a rendkívül veszélyes akcióra. Persze ez tőle nem szokatlan, emlékezetes, hogy korábban, amikor még miniszterelnök akart lenni (:-D) a választókat egyik nap még azzal hitegette, hogy ő Orbán valódi kihívója, aztán hirtelen kiszivárgott egy hangfelvétel, amin éppen azt mondja:

a faszért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.

Nem szerettem volna a teljes magyar sajtó előtt kitörni a bokámat, ezért azt gondoltam, hogy inkább talán más módon hívom fel erre a figyelmet.

- indokolta meg tegnap Karácsony, hogy miért fújt (ismét) visszavonulót.

Ez a tegnapi jelenet, ez a pár perc a maga nemében pedig tényleg tökéletes volt, olyan karácsonyos.

Lelki szemeinkkel már látjuk is, hogy Tarlóst és a többi jelöltet lepipálva ő lesz majd a következő főpolgármester...

50067368_2262868460412654_4349183436976553984_n

Fotó: Facebook.com/karacsonygergely/