Sneider Tamás: Igenis létrejöhet a számos politikai kérdésről másként gondolkodók között egy nemzeti minimum

A Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésben szögezte le: „a Jobbik kész együttműködni bármely tisztességes honfitársunkkal, függetlenül kortól, iskolázottságtól, vagyoni helyzettől, világnézeti meggyőződéstől vagy bármely más védett tulajdonságától”.

Sneider Tamás a közösségi oldalán tett közzé egy hosszú értekezést az ellenzéki összefogás lehetőségeivel kapcsolatban. A Jobbik elnöke kifejtette, hogy pártja a kezdetektől fogva egy igazságos, esélyegyenlőségen, a tehetségek kibontakozásán alapuló társadalmat szeretne megvalósítani. Vagyis azt szeretnék, amit harminc éve megígértek, de amiből aztán gyakorlatilag semmi sem teljesült: szociális piacgazdaságra épülő demokráciát. 

Az ország jövője szempontjából a kérdés most az, meg lehet-e találni a minimális közös pontokat a nemzeti radikalizmus, konzervativizmus, jobboldaliság, baloldaliság és liberális gondolkodás között? – fogalmazott.

Sneider Tamás úgy véli, ha a véleményvezérek minden oldalon lemondanak a legszélsőségesebb, legkevésbé vállalható elképzeléseikről, igenis létrejöhet - a számos politikai kérdésről másként gondolkodók között - egy nemzeti minimum.

„Lehetnek értékrendbeli különbségek jobbikosok, csalódott kormánypártiak, vagy éppen magukat baloldaliként meghatározó ellenzékiek között, de ha Magyarországot nem állítjuk meg azon a gazdasági, demográfiai és politikai lejtőn, mely a legújabb autoriter rezsim országvesztő tevékenysége miatt felgyorsult, akkor ennek a következménye - az Enyveskezű és családtagjai, szűk baráti köre kivételével - mindenki számára rendkívül szörnyű lesz” – írta a Jobbik elnöke.