A DK feljelentést tesz a kormány agymosó kampánya amiatt - A Fidesz reakciója: Soros!

Mondjuk, egy percig nem gondoltuk továbbra sem, hogy az a két agysejt, ami a kormánypártok kommunikációját diktálja, ennél képes lenne többre.

A választás rendjének megzavarása miatt feljelentést tesz a DK, az ellenzéki párt szerint ugyanis egy sajtónyilatkozat egyértelművé teszi, hogy a Stop Soros kampány a Fideszt erősítette közpénzen, megtévesztéssel – adta hírül az MTI.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján George Birnbaum, a Fidesz kampányát egykor segítő, már elhunyt Arthur Finkelstein üzlettársának Svájcban megjelent nyilatkozatára hivatkozott.

Ebben ugyanis a kampányguru részletesen beszámolt a Finkelstein által kidolgozott, és a Fidesz által is alkalmazott, aljas módszereken alapuló kampánymetódusáról.

A Fidesz sorozatos bűncselekményt követett el azzal, hogy a „sorosozással” közpénzen befolyásolták a választás eredményét – hangoztatta Arató Gergely, aki szerint a leleplezés megerősíti az EBESZ választási megfigyelőinek megállapításait, amelyek szerint súlyos visszaélések történtek a választáson.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján szintén arról beszélt, hogy ezzel nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz tudatosan csapta be az embereket az elmúlt 10 évben "kitalált álhírek révén, a közmédiát és 2010-től kormányzati hatalmát felhasználva". A politikus szerint a kormánypárt mára olyan gyűlöletet honosított meg Magyarországon, ami barátokat, családokat és a társadalom széles rétegeit fordította egymás ellen.

Természetesen a Fidesz gyépés stábja nem hazudtolta meg magát, ami a reakciót illeti, az alábbi választ adták minderre:

Gyurcsányék beálltak Soros György európai parlamenti választási kampányába, hogy helyet kapjanak a bevándorláspárti Soros-listán. Őket csak a hatalom érdekli, és a hatalomért cserébe Soros érdekét védik, a magyar emberek döntését pedig támadják, mert képtelenek elfogadni a demokratikus  választások eredményét.