A kormány most éppen azt igyekszik elhitetni velünk, hogy nagyon zavarja őket a féktelen korrupció

Úgy tűnik, a boszorkánykonyhában tényleg kijött a képlet, hogy az embereket - tán még a propagandát lélegző réteg egy részét is - egyre inkább aggasztja Orbán strómanjainak, ezáltal pedig a puritánnak eladni igyekezett miniszterelnök mesés gazdagodása. Látványosan igyekeznek elhitetni velünk, hogy ők igenis harcolnak az ellen, amiről a valóságban a NER szól, azt akarják beadni, hogy ők komolyan küzdenek a források brutális mértékű elsíbolása ellen. De könyörgöm, van még olyan, aki ezt benyeli?

Mindössze arról van szó, hogy felismerték, hogy az ország elképesztő mértékű kizsákmányolása (annak láttatása) komoly fegyver az ellenzék kezében, valamint jelentős tömeg szemét nyitotta fel, így, ha nem vigyáznak, ez akár komoly, végzetes pofonként is csattanhat majd Orbán megfáradt arcán, ezért most hirtelen, rendkívül színpadias módon bejelentették, hogy a kormány nem támogatja Mészáros Lőrinc gyerekeinek (székesfehérvári) kórházfejlesztését, mert az túl drága lenne. Az Index pedig ezt a megkomponált jelenetet képes volt szinte szó szerint ezzel a címmel lehozni. Persze a portállal kapcsolatban a közelmúltban már egyre több furcsaságra lehetett figyelmes az, aki nyitott szemmel jár.

Nemrég azt is közölték Orbánék, hogy az elmúlt években százmilliárdos nagyságrendben szórt TAO-pénzekkel kapcsolatban is változásokra lehet számítani.

Valójában persze mindez csak arról szól, hogy azt próbálják kifelé mutatni, hogy a NER-en belül foglalkoznak majd ezekkel az ügyekkel, keményen harcolnak a súlyos milliárdok lenyúlása ellen, vagyis nem szükséges a NER-en kívül törődni ezzel sem az ellenzéknek, sem nekünk, szavazóknak. Semmi más nem történik, mint az, hogy az ellenzék pozícióját akarják gyengíteni. Hiszen, ha „mi megküzdünk a probléma ellen, ha mi majd kordában tartjuk a lopást, akkor minek ide ellenzék?” Ezzel párhuzamosan persze az egyre elégedetlenebb szavazók felé is dobnak egy nyugtatót: „Ne aggódjatok, majd mi, házon belül megfékezzük a mohóságot!”

Az már egy másik kérdés, hogy ezt a maszlagot ki fogja elhinni az agymosott, propagandával mesterségesen kómában tartott embereken kívül?

Persze tőlük is meg lehetne kérdezni, hogy mi a helyzet szegény Mészárosékkal, akik most „elbuktak” egy tendert, miközben az egykori gázszerelő - Orbán együgyű strómanja - az ország leggazdagabb embere, papíron 381,3 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik, mellesleg Magyarország fele a zsebében, a másik része meg a miniszterelnök vejének, Matolcsynak, Garancsinak, stb… a markában van. Meg úgy egyébként, mi van az „elmúltnyolcévvel”, ami alatt eddig még soha nem látott mértékben, elképesztően pofátlanul lopták szét az országot?

És abban is teljesen biztosak lehetünk, hogy - csavarva egy kicsit a fideszes szlogenen - a legújabb habonyi kommunikációs trükk és a látszat ellenére: folytatják...

OrbanMeszaros