Ezt nem hiszed el: az Origo szerint a magyar nyugdíjasok életszínvonala Európa élmezőnyében van!

Sok mindenben elsők lehetnek a magyar nyugdíjasok, például az egy főre eső kiváltatlan orvosi receptek, vagy az évi farhát fogyasztás, esetleg a fűtetlen lakásban eltöltött órák számának tekintetében. Aki azonban találkozott, vagy akár csak látott már német, francia, olasz, spanyol, vagy valamely skandináv országból származó, ne adj’ Isten luxemburgi nyugdíjast, az ezen a cikken már tényleg csak visítva röhög. Az én rekeszizmaim mára felmondták a szolgálatot, pedig ezen a hülyeségen már sírnunk kellene. A lakájmédiában mit szednek vajon? De tényleg, ezek most kinek nyomják a hülyeségeket?

Hiszen látjuk, hogy milyen különbségek vannak a nyugat-európai és a magyar nyugdíjasok között. Erre ezek meg azt akarják elhitetni velünk, hogy a nyugdíj, élmezőny, meg életszínvonal egymás mellett szerepelhet egy cikk címében…

A valóság ezzel szemben az, hogy a magyar nyugdíjak valós vásárlóértéke - mert ugyebár ez az, ami számít -, az EU-tagországok alsó harmadában, tehát az uniós átlag alatt van. Még a szlovák és cseh nyugdíjak vásárlóereje is magasabb, mint egy magyar. Csak, hogy egyértelmű legyen: egy magyar átlagnyugdíjas Ágfalván körülbelül fele annyi terméket és szolgáltatást tud vásárolni, mint az osztrák oldalon, mondjuk Somfalván élő szomszédja.

Aki ezt a sikerpropagandát beveszi, az feltehetően pszichiátriai kezelésre szorul…

origo_nyugdijasok01